AD | ‘Stakingen schrikken investeerders af’

Willemstad – ,,De stakingen onder leiding van de Isla-vakbonden schrikken potentiele inversteerders af. Ze werken compleet averechts op wat wij willen bereiken”, aldus oud- Abvo-bestuurslid Edson Ignecia in gesprek met het Antilliaans Dagblad.

Ignecia benadrukt dat de vakbonden geen geldige reden hebben om te staken. ,,Want als de vakbonden een vertegenwoordiger willen hebben tijdens de besprekingen en iemand vervangen in de onderhandelingscommissie kan dit in een brief aan de overheid medegedeeld worden en kan het verder aan tafel onderhandeld worden. Dit zijn geen geldige redenen voor een verantwoordelijke vakbondsleider om acties uit te roepen. Mocht een onderhandeling geen succes boeken, kan men nog altijd naar de rechtbank.”

De wijze van staken keurt Ignecia ook af. Ter hoogte van het PWFC-gebouw zijn er deze week door de stakers kliko’s omvergegooid en autobanden en pallets in brand gestoken. ,,Wat zullen de potentiële investeerders wel van ons denken”, zegt Ignecia, die ervan overtuigd is dat de onrust op Curaçao de reden was voor het afhaken door de preferred bidder.

Ignecia heeft geen goed woord over voor de houding van de vakbondsleiders, die naar zijn mening geen respect afdwingen. ,,De manier waarop met name PWFC-voorzitter Angelo Meyer met premier Rhuggenaath sprak tijdens een overleg, is onacceptabel. Het respect moet blijven, want dat is de enige manier om als vakbondsleider serieus genomen te worden.”

Of er meer vakbondsleiders zijn die de mening van Ignecia delen?: ,,Daar ben ik van overtuigd. Maar zij durven het niet te zeggen”. Ignecia vindt dat veel vakbondsmensen boter op hun hoofd hebben. ,,Dit heeft tot gevolg dat zij hun eigen belang nastreven en daarom niet goed op deze situaties kunnen reageren”, aldus de voormalige vakbondsman. Ook het bezoek van de stakende Isla-werknemers aan het huisadres van minister Camelia-Römer en minister Martina keurt hij af.

Bron: Antilliaans Dagblad

7 Reacties op “AD | ‘Stakingen schrikken investeerders af’

  1. Fred Schiedam

    Juiste conclusie van de heer Ignecia!

  2. @eric, Er zijn toch altijd investeerders met interesse in Plaza Hotel, Insel Air en de Isla

  3. Corruptie, een laag arbeidsethos, te machtige vakbonden die vanuit onderbuikgevoelens redeneren en niet vanuit de realiteit, constante pogingen om de samenleving te ontwrichten, oproepen tot geweld, en een als los zand aan elkaar hangende samenleving nodigt niet uit. Ben het ten dele met deze vakbondsman eens. Het feit dat anderen bang zijn en hun mond houden zegt veel over hoe het er hier aan toe gaat. Angst is een drijfveer, maar niet de goede.

  4. Heel goed gesproken senor Ignecia. Een integer mens die Curacao vooruit wil helpen en juist niet vanuit eigen belang functioneert. Waren er maar verl meer van dit soort integere vakbondsbestuurders. Stevig als het moet maar altijd rechtvaardig.

  5. Het zal niemand verbazen als Edson Ignecia straks op de lijst van een politieke partij verschijnt. De man is een pure opportunist, zijn stelling dat stakingen investeerders afschrikken, slaat als een tang op een varken. Welke investeerders? Zou je haast vragen, het is een tijd geleden dat er nieuwe investeerders in Curacao geïnteresseerd waren. Voor zover bekend, zijn China en Cuba de enige twee landen waar niet gestaakt wordt.

  6. Gaat alleen om eigen belang

  7. Helemaal mee eens. Investeerders haken af vanwege het gedrag van deze vakbonden en de onrust die zij veroorzaken. Oliedomme lui.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *