AD | ‘Staten bij CPS/CPA genegeerd’

Zita Jesus-Leito ‘Staten bij CPS/CPA genegeerd’

Zita Jesus-Leito ‘Staten bij
CPS/CPA genegeerd’

Willemstad – Het is volgens Statenlid Zita Jesus-Leito (PAR) onbegrijpelijk dat de Samenwerkende Coalitiepartijen onderhandelen en beslissen over een verlenging van 30 jaar van de concessie van Curaçao Ports Services (CPS) in de haven, zonder dat de Staten hierbij betrokken wordt. ,,Het is ongelooflijk dat zo’n belangrijke beslissing voor ons eiland en onze economie, genomen wordt binnen de regering waarbij geheel voorbij gegaan wordt aan de volksvertegenwoordiging. Het gaat om een onderwerp van nationaal belang”, zo voert Jesus-Leito aan.

Zij doet een oproep aan coalitiegenoot Alex Rosaria (PAIS) die anders altijd zijn mond zo vol heeft van een ‘shouru proof’ en transparante regering.

,,Rosaria moet als Statenlid de regering terugfluiten”, vindt het PAR-lid. Volgens haar is ook met de oprichting van het Gas- en Oliebedrijf geheel voorbijgegaan aan de Staten. ,,De regering legt op deze manier geen verantwoording af.”

Gisteren stond in deze krant dat het overheidshavenbedrijf Curaçao Ports Authority (CPA) het nu menens is en dat er twee opties zijn om de havenfaciliteiten te vernieuwen en de havenactiviteiten nieuw leven in te blazen:

óf CPS investeert op korte termijn 40 tot 50 miljoen gulden in herstel en vernieuwing van de kades en containerkranen met een concessie van 30 jaar, óf CPA gaat dit zelf doen.

CPA wil af van de monopoliepositie van CPS en in elk geval in het mogelijk nieuwe concessiecontract een non-exclusiviteit laten opnemen. Daarvoor zal echter een eerdere overeenkomst met CPS moeten worden opengebroken.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *