AD | Staten schenken 250.000 uit eigen begroting

De Staten stellen respectievelijk 150.000 en 100.000 gulden beschikbaar voor Retoke en FDDK | Jeu Olimpio

Willemstad – De Staten van Curaçao hebben door middel van een amendement 250.000 gulden van de eigen begroting 2019 voor het parlement gehaald om deze beschikbaar te stellen aan goede aan maatschappelijke doelen.

De leden Rozendal, McWilliam, Plet, Hato, Cleopa (van MAN), El Ayoubi, Seferina, Millerson, Waltoud en Obispo (van PAR) zijn van mening dat ieder mens recht heeft op een waardig bestaan, zo luidt de toelichting. Dit betekent dat eenieder het minimum heeft om op een zo waardig en comfortabel mogelijke manier te kunnen wonen in zijn huis.

Een kapot raam, defecte deur of lekkend plafond brengt veel ongemak met zich mee. Het project ‘Retoke’ van het ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn heeft in het verleden een helpende hand kunnen bieden om dit soort reparatiewerkzaamheden te bekostigen, specifiek voor mensen onder de armoedegrens.

Met ‘Retoke’ kunnen relatief kleine klachten worden verholpen, maar dit heeft een grote impact op de kwaliteit van het leven van mensen. De Statenleden van coalitiepartijen PAR en MAN roepen SOAW-minister Hensley Koeiman (MAN) op om ook het bedrijfsleven hierbij te betrekken.

Ook sport kan een extra steuntje in de rug goed gebruiken. Tot nu toe gebeurt dit met subsidie van het ministerie van Onderwijs, Wetenschappen, Cultuur en Sport aan sportstichting Fundashon Desaroyo Deportivo Kòrsou (FDDK).

De Staten stellen respectievelijk 150.000 en 100.000 gulden beschikbaar voor Retoke en FDDK. Dit geldt wordt ‘budgetneutraal’ overgeheveld vanuit de Staten. Eénmalig en uitsluitend voor het dienstjaar 2019, aldus het amendement van de begroting van Curaçao voor volgend jaar. Hiervoor is het bedrag van 13.016.900 op de gewone dienst bij Staten vervangen door 12.766.900 gulden.

Bron: Antilliaans Dagblad

6 Reacties op “AD | Staten schenken 250.000 uit eigen begroting

 1. ‘eigen’ begroting? Of naar behoren geallokeerd?
  Het is gulbgeven uit de zak van de belastingbetaler!

 2. @Bert, Vergeet niet het interim hoofd Communicatie en Voorlichting die 12 duizend pakt voor een 20 urige werkweek.
  En het eigenlijke hoofd zal nog wel thuis zitten met behoud van salaris

 3. Of spreek AlcaLM Walle eens aan op haar peperdure snoepreizen naar haar kinderen in Nederland.

 4. Doe wat aan de salarissen Statenleden!

  Waar ter wereld verdienen een dansleraar (PAR), dj (MFK) en mislukt hulpje personeelszaken (KdnT) 13,000 per maand voor een 4 urige workweek?

  Om van de strafbladenclub MFK, geleid door een MAVO3 mislukte verf en broodjesverkoper nog maar niet te spreken.

 5. Komend uit de koker van de MAN PAR, u staat. mij toe toch even keihard te lachen. LOL
  Dit is zo lachwekkend dat ik mijn buikpijn maar even vergeet.
  12.000 Pm opstrijkend en mooi weet spelen met belastinggeld. Komop zeg jullie kunnen wel btr toch!!

 6. Sinterklaasje spelen met het geld van het volk. Ja zo kan ik het ook!

  Laat de Statenleden maar 50 procent van hun salaris storten in een fonds dat te stellen aan goede aan maatschappelijke doelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *