AD | Statenlid Matser (UP) in beroep

Silvio Matser (UP) in hoger beroep

UP-Statenlid Silvio Matser gaat in hoger beroep

Willemstad/Philipsburg – Statenlid Silvio Matser van Sint Maarten gaat in hoger beroep tegen zijn veroordeling voor belastingfraude. Dat heeft advocaat Cor Merx bekendgemaakt.

Tegen website St. Martin News Network zei hij verder dat Matser (United People’s Party) niet van plan is zijn zetel in te leveren. In de staatsregeling van Sint Maarten is in artikel 50 een lijst opgenomen van misdrijven waardoor een parlementslid het Statenlidmaatschap verliest.

De straf moet ten minste een jaar gevangenisstraf zijn, waarvoor als extra straf het ontnemen van stemrecht kan worden opgelegd. Bovendien moet de veroordeling onherroepelijk zijn, wat in het geval van Matser niet opgaat aangezien het hoger beroep nog moet dienen.

In het geval van voorarrest voor dergelijke misdrijven kan een Statenlid worden geschorst. Matser werd op 7 januari veroordeeld voor belastingontduiking. Hij kreeg een celstraf van twee jaar, waarvan 18 maanden voorwaardelijk. Daarnaast kreeg hij een proeftijd van drie jaar en een werkstraf van 240 uur. Zijn bedrijf Energizer nv moet een boete betalen van 4,5 miljoen gulden.

Volgens Merx begrijpen veel mensen de wet niet. Wanneer het hoger beroep dient is nog niet bekend. Tijdens de vergadering van de Centrale Commissie van de Staten kreeg Matser gisteren een aanmaning uitgereikt door de dienst Sociale en Ziektekostenverzekering voor het betalen van achterstallige premies.

Het niet afdragen van premies voor zijn werknemers is één van de punten waarvoor hij werd veroordeeld.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *