AD | Steun deelname politieke partijen

Hoofdstembureau | Jeu Olimpio

Willemstad – Het komend weekeinde kunnen burgers op negen plaatsen hun steun betuigen aan de zes politieke partijen die nog geen zetel in de Staten hebben. Voor de wet moeten deze partijen ieder 792 steunbetuigingen krijgen.

Dat is 1 procent van het aantal uitgebrachte stemmen bij de verkiezingen in oktober vorig jaar.

De zes partijen die voldoende steun moeten zien te halen, zijn: DP, Movementu Push, Movementu Kousa Promé, Frente Obrero, Partido Aliansa Nobo, Partido Inovashon Nashonal en Liberalismo Klásiko Komunidat di Kòrsou. De steunbetuigers moeten een geldig identiteitsbewijs overleggen bij de stembus. Daar kan men het ‘ondersteuningsbiljet’ ophalen. Ondersteuningsbiljetten waar iets op is getekend of geschreven, zijn niet geldig. Als iemand bij het invullen een fout maakt, is het mogelijk een nieuw biljet bij de voorzitter van het stembureau af te halen. Maar dit is slechts één keer toegestaan. De biljetten worden na het invullen in een bus gedeponeerd.

Burgers kunnen bij de volgende stembureaus terecht: Kranshi in Otrabanda, Sentro di Bario Montaña, Sentro di Bario Sta. Maria, Skol Marieta Alberto Koraal Specht, Kolegio San Hosé Barber en A.E. Goiloschool Julianadorp. Gedetineerden kunnen in de gevangenis op zaterdag en zondag hun steunverklaring invullen.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *