AD | Stilte rond het Plaza Hotel

Dinsdag was het geld nog niet aanwezig volgens de girobank. Notaris Igor Naaldijk was woensdag niet op kantoor en heeft ook niet per mail gereageerd | Richeron Balentien

Willemstad – Vandaag is het precies twee weken geleden dat de Amerikaan Thomas ‘Tom’ Bolera het enige bod deed tijdens de veiling van Plaza Hotel. De 13,5 miljoen gulden waarvoor hij het gebouw kocht, zou uiterlijk vandaag moeten zijn betaald ‘ten kantore’ van notaris Naaldijk. Maar of dat is gebeurd, is de vraag.

In de veilingvoorwaarden die de notaris op donderdag 8 november uitdeelde aan de belangstellenden staat het zwart op wit: de koopprijs moet de koper binnen veertien dagen na de veiling hebben betaald. ,,Indien de koper in gebreke is gebleven om aan zijn verplichtingen op bepaalde tijd te voldoen, kan de executant tot een herveiling van de onroerende goederen overgaan”, aldus de veilingvoorwaarden.

Gisteren werd niet duidelijk of Bolera de 13,5 miljoen gulden heeft betaald. Vorige week vrijdag was dat in ieder geval nog niet gebeurd. IJede van der Kooij, de beoogde financieel directeur (cfo) van het toekomstige hotel, zei toen het geld deze week te verwachten. Maar daarvan leek eergisteren ook geen sprake.

Op de vraag van deze krant of het geld dinsdag binnen was, antwoordt Van der Kooij: ,,Niet dat ik weet.” Hij heeft gisteren Tom Bolera niet kunnen bereiken om na te gaan ‘waar we precies staan’.

Notaris Igor Naaldijk was gisteren niet op kantoor en heeft niet op onze vraag per mail gereageerd. Ook een contactpersoon bij Girobank geeft geen reactie op de vraag of de 13,5 miljoen gulden is betaald.

Bolera kocht Plaza Hotel toen het voor de tweede keer werd geveild. Een eerdere openbare verkoop in juli 2017 liep op een mislukking uit. De Amerikaan John Burcham, ceo van Allied United Financial Corporation en toen ook al de enige bieder, heeft de negen miljoen dollar waarvoor hij het gebouw kocht nooit betaald. Burcham kwam evenmin over de brug met de 647.000 gulden die hij bood tijdens de openbare verkoop van de inboedel van het hotel en casino.

Bron: Antilliaans Dagblad

4 Reacties op “AD | Stilte rond het Plaza Hotel

  1. Had het eerder deze week op 19 november al voorspelt.

  2. Daar gaan we weer!!! Het is toch niet te geloven dit!!!

  3. IJede van der Kooij ook een financieel wonder.

    Was ook Financial manager bij DAE.. we weten hoe dat is afgelopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *