AD | Storing door kortsluiting en explosie

Aqualectra explosie storing

Willemstad – De wijken Amerikanenkamp, Sun Valley, Sunset Heigts, Schelpwijk en omgeving hebben gisterenochtend vanaf 9.30 uur ongeveer een uur zonder stroom gezeten.

De oorzaak van deze overlast bleek kortsluiting in de kabels van Aqualectra te zijn. Dit gebeurt wel vaker, omdat de leidingen boven de grond lopen. De storing is verholpen en heeft ongeveer een uur geduurd. De wijken zijn inmiddels op een ander station aangesloten.

Een paar uur later is er op een verdeelstation van Aqualectra in de omgeving van Biesheuvel een explosie geweest.

In een kast van de elektriciteitsleverancier is bij de explosie een Magnefix geëxplodeerd. Dit is een soort schakelkast. Aqualectra meldt dat het nog even zal duren eer er een nieuwe kast geïnstalleerd kan worden. De bewoners zullen hier als het goed is geen last van hebben, omdat die tijdelijk op een ander station van de stroomleverancier zijn aangesloten. Aqualectra verontschuldigt zich voor het ongemak.

Bron: Antilliaans Dagblad

2 Reacties op “AD | Storing door kortsluiting en explosie

  1. Voor een woonwijk zijn dit wel heel erg dunne kabeltjes en dat te bedenken dat er drie woonwijken opzitten. Als ik het zo in moet schatten is dit nog minder dat 100 mm2, bij lange na niet voldoende voor 3 woonwijken. Kabel worden warm, gaan smelten en maken kortsluiting. Bovendien zitten de kabels veel te dicht op elkaar. Je gaat om deze manier vonken trekken. In veel landen is deze manier van aansluiten niet toegestaan.

  2. Te veel stroomgebruik door een illegaal drugslab?

    Genoemde wijken staan wel bekend om hun hoog Brian Mariano gehalte.

    De waarde van de gemiddelde auto in Sun Valley is vier maal zo hoog als de waarde van het huis waar ze voor staan.

    Cash betaald natuurlijk, want de bewoners van Sunset Heights hebben het type inkomen dat niet via de bank binnenkomt en waar je geen loonstrookje bij krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *