AD | Strenge controles illegale dump

Illegale vuilnisdump | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Selikor gaat samen met het X-team en de politie intensieve controles verrichten op illegale vuilstort. Dat heeft Selikor gisteren bekendgemaakt. Op deze wijze hoopt Selikor meer bewustzijn te creëeren binnen de gemeenschap over het belang van een schoon milieu.

Selikor geeft aan al langere tijd in de media kennis te hebben genomen van de illegale vuilstort bij Dam Pretu. ,,De omgeving wordt regelmatig schoongemaakt, maar toch gaat het illegaal dumpen van vuil door. Dit en andere illegale vuilstorten moeten stoppen.”

De controles houden in dat vuiltransporteurs voortaan moeten kunnen bewijzen waar het vuil vandaan komt. Dit kan door een eigen bewijs te laten tekenen door de opdrachtgever. Ook bij Selikor zijn deze bewijzen beschikbaar. Met dit formulier kan de transporteur aantonen waar het vuil vandaan komt en wie de eigenaar en dus opdrachtgever is.

Door het bewijs te tekenen, verklaart de opdrachtgever dat hij verantwoordelijk is voor de kosten voor de stort bij de landfill of vuilstort bij Koraal Specht. Het formulier moet volledig en juist ingevuld worden en vergezeld gaan met een kopie van het identiteitsbewijs van de opdrachtgever.

Elke transporteur die vanaf nu niet in het bezit is van zo’n bewijs, wordt op dat moment door de politie of het X-team van een formulier voorzien dat ter plaatse moet worden ingevuld. Ook zal vervolgens worden gecontroleerd of de betreffende vuilstort daadwerkelijk is aangekomen bij Malpais of in Koraal Specht, aldus Selikor, die een dringend beroep doet op de gemeenschap om ‘het transport van vuil aan verantwoordelijke transporteurs, die het vuil bij de enige legale vuilstortplaatsen gaan dumpen, toe te vertrouwen’.

,,Wanneer de transporteur het vuil heeft gedumpt, vraag dan ook om een bewijs”, aldus Selikor.

Verder vraagt Selikor ook de hulp in van de gemeenschap om illegale vuilstorters te melden.

,,Wie ziet dat een transporteur richting een verlaten gebied rijdt, meldt dit dan meteen bij het X-team via telefoonnummer 0800-0877 of via 917. Op deze manier kunnen we allemaal bijdragen aan een schoon Curaçao.”

Bron: Antilliaans Dagblad

3 Reacties op “AD | Strenge controles illegale dump

  1. Weg naar St joris, Piskadera marina, brievengat, Shut, Caracasbaai eiland, Koredor, Rondeklip, Scherpenheuvel, Fuik, Playa kanoa etc..

    Als er een 0 tolerance beleid wordt toegepast en straffe boetes worden uitgedeeld voor elke prul die er uit het raam gedumpt wordt is Curacao binnen no time van haar begrotingstekort af…

  2. Een begin, beter laat dan nooit. Wellicht geeft het voor de bewoners bij Fuik, etc. een steun in de rug en minder bedreigingen.

  3. en what about het vuil dat zo maar uit de auto’s gedumpt wordt? Kijk eens naar de weg van Zuurzak naar Scherpenheuvel. Er is al een paar keer schoongemaakt en dan ligt het weer bezaaid met vuil. Niet te spreken over de wegen naar Ronde Klip, Brievengat enz. Het is om te huilen. Camera’s en torenhoge boetes svp!!!!!!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *