AD | Strengere regels Fuikdag 2019

Fuikdag | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Traditiegetrouw wordt op de eerste zondag van het jaar Fuikdag georganiseerd. Aangezien het botenfeest ieder jaar groter wordt en daar verschillende veiligheidsrisico’s bij komen kijken, hebben de autoriteiten na een vergadering met de minister van Justitie besloten om de regels voor de komende editie aan te scherpen.

Zo is bijvoorbeeld besloten om geen vergunning uit te geven voor de verkoop van alcohol tijdens Fuikdag. Ook is harde muziek op een vlot of een podium niet toegestaan en moeten alle boten die deelnemen aan het evenement naast de nodige documenten, ook genoeg veiligheidsvesten (conform het aantal passagiers) aan boord hebben.

Bovendien zal de brandweer controles verrichten bij het aansteken van vuur aan boord van een boot voor bijvoorbeeld een barbecue. Ook wordt eraan herinnerd dat het niet langer is toegestaan personen van en naar de locatie voor Fuikdag te transporteren. Alleen personen met een eigen boot kunnen dus bij Fuikbaai arriveren, aldus de autoriteiten.

,,Deze maatregel wordt nodig geacht omdat ieder jaar weer mensen die een ‘lift’ naar Fuikbaai hebben gekregen, daar stranden en niet terug kunnen keren naar Caracasbaai. Het gevolg hiervan is dat zij via het privéterrein van Barbara Beach de stad proberen te bereiken. Dit zorgt voor nóg meer chaos en risico’s voor de veiligheid. Daarom wordt dit niet langer getolereerd”, aldus de autoriteiten.

Gewaarschuwd wordt dat autoriteiten – het Korps Politie Curaçao, de kustwacht, Maritieme Inspectie, Havenmeester, brandweer en Citro – streng zullen controleren of de regels worden nageleefd. ,,De autoriteiten zullen streng optreden indien de regels voor Fuikdag worden overtreden.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Een Reactie op “AD | Strengere regels Fuikdag 2019

  1. Showroe di Emmastad

    Dit hedonistische festijn heeft de o.m. schandelijke reputatie een van de grootste lok-momenten van het jaar te zijn voor o.m. Hollandse vakantievierders en Curacao gevestigd heeft als de party-place to be. We moesten het maar afschaffen, want het vult de stad toch alleen maar met toeristen. Kunnen we niet gebruiken ! Dat blijft gewoon hier plakken na met neef, zus of tante het nieuwe jaar hier te hebben gevierd.
    Was ooit veel fun, maar nu wedijveren alle repressieve krachten om er iets over te zeggen en hun setje regels op te botvieren………. het wordt een chaotische janboel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *