28 C
Willemstad
• vrijdag 26 april 2024

Extra | Journaal 24 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, April 23, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 23 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, April 22, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Friday, April 19, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

AD | Stroom toeristen blijft afnemen

HomeMediaAD | Stroom toeristen blijft afnemen
Toeristenindustrie 749 miljoen gulden | Jeu Olimpio

Willemstad – In de eerste tien maanden van dit jaar heeft de toeristenindustrie 749 miljoen gulden opgeleverd voor de Curaçaose economie. Dat blijkt uit cijfers van de Curaçao Tourist Board (CTB).

In diezelfde periode heeft Curaçao 325.141 verblijfstoeristen mogen verwelkomen. Vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder is hier sprake van een daling van 11 procent. Van januari tot en met oktober 2016 bezochten namelijk 367.337 verblijfstoeristen het eiland. Ook het aantal overnachtingen in de eerste tien maanden van dit jaar vertoont ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar een negatief resultaat. Van januari tot en met oktober hebben toeristen 2.915.889 nachten op Curaçao doorgebracht; een daling van 2 procent vergeleken met 2016.

Van het aantal overnachtingen behoort 64 procent Europese toeristen toe. Europese toeristen hebben van januari tot en met oktober in totaal 1.864.375 nachten op Curaçao doorgebracht. Deze markt vertoont ten opzichte van dezelfde periode in 2016 een groei van 3 procent in het aantal overnachtingen.

Ook de Noord-Amerikaanse markt vertoont een groei, en wel van 5 procent; toeristen afkomstig uit dit continent hebben in genoemde periode in totaal 437.381 nachten op Curaçao doorgebracht.

Van de 749 miljoen gulden die de toeristensector in de eerste tien maanden van dit jaar in het laatje van Curaçao heeft gebracht, is 54,1 procent (405 miljoen gulden) afkomstig van de Europese toerist. Vorig jaar hebben Europeanen in dezelfde periode 393 miljoen gulden uitgegeven op Curaçao; een stijging dus van 3 procent. Noord-Amerikaanse toeristen hebben 163 miljoen gulden uitgegeven, een stijging van 6 procent;

Zuid-Amerikaanse toeristen en andere regio’s hebben respectievelijk 135 en 46 miljoen gulden bijgedragen aan de Curaçaose economie. In 2016 was dit respectievelijk 159 en 51 miljoen gulden.

Als alleen naar de resultaten van oktober wordt gekeken, is te zien dat 2.336 minder toeristen zijn aangekomen op Curaçao. In de genoemde maand werden 31.982 toeristen geregistreerd, ten opzichte van 34.318 toeristen in oktober 2016. De daling heeft – zo meldt CTB – nog steeds te maken met de situatie in Venezuela. In oktober heeft Curaçao 34 procent minder Venezolaanse toeristen mogen verwelkomen.

Europa blijft de grootste markt voor Curaçao; in oktober vertegenwoordigde dit continent 56 procent van het totaalaantal toeristen dat Curaçao bezocht.

Hoewel Europa voor Curaçao nog altijd de grootste markt op het gebied van toerisme is, was ook hier in oktober sprake van een daling (-2 procent) in het aantal toeristen.

Een klein lichtpuntje voor de maand oktober: het aantal overnachtingen is met 1 procent licht gestegen. In oktober 2017 hebben toeristen 276.799 nachten op Curaçao doorgebracht. In oktober 2016 was dit 275.392.

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

4 reacties

  1. Ik moet Ompie gelijk geven. De afname van toeristen heeft weinig te maken met het kabinet Schotte.
    Het heeft namelijk alles te maken met de toerist op zich. Waar vroeger hele gezinnen wekenlang door de vakantiegidsen bladerden, op zoek naar dat ene hotel of apartement (en het maakte niet uit in welk land dat gebouw stond) is het toerisme nu iets geworden van ‘beslissen op het laatste moment’.
    ‘Waar hebben we zin in ?’
    ‘Wat willen we zien ?’
    ‘Willen we zon of willen we sneeuw ?’
    ‘Willen we actief of gewoon helemaal niets doen ?’
    ‘Hoeveel geld willen we besteden ?’
    ‘Hoelang willen we reizen ?’

    Oftewel, de weloverwogen beslissing van vroeger is lang en breed verdwenen, het is de impuls die momenteel toeristen doet besluiten om ergens naar toe te gaan en slechts zelden komen daar zaken als ‘bezienswaardigheden’ of ‘welke taal wordt er gesproken’ bij kijken.
    De ene toerist wil luxe, de ander kan zich daar niet druk over maken. De ene toerist wil in de watten worden gelegd en de andere toerist heeft zoiets ‘ik spendeer mijn geld liever aan stappen en aan bier’.

    Curacao speelt totaal niet in op deze verandering. Curacao maakt de fout, welke veel landen maken……………Curacao dwingt de toerist in een keurslijf, het mag alleen luxe zijn en het moet ongelofelijk veel geld kosten. Tja, dan moet je ook niet vreemd opkijken wanneer veel toeristen Curacao gewoon links laten liggen.
    Wanneer je te duur bent als bestemming zul je weinig toeristen trekken. Dan krijg je het stempel ‘onbetaalbaar’ en ben je alleen voor een select gezelschap nog ‘affordable’. Maar……………wanneer dan de prijs / kwaliteit verhouding niet klopt dan ben je nog veel verder van huis. Dan ben je niet alleen de toeristen kwijt die een goedkopere optie zoeken, maar dan ben je ook de toeristen kwijt die op zoek zijn naar een luxe vakantie. Oftewel dan ben je gewoon ‘f*cked’ en dat is iets dat men op Curacao niet wil snappen.

  2. @Lionfish, het heeft nooit echt wat voorgesteld. Zo rond 1950 misschien, toen Amerikanen hun trip verdienden met hier belastingvrij juwelen en parfums in te slaan en die thuis te verkopen. De enigen die daar écht baat bij hadden waren zaken als Spritzer & Fuhrmann.
    Dat komt nooit meer terug.

  3. De hele wereld weet inmiddels van de maffia-clan van Schotte en de uiterst beroerde service mentaliteit van de locals alhier. Raar dat het zo lang geduurd heeft.

  4. Is deze daling toe te schrijven aan Kabinet Schotte? Ik denk het niet! Dit is puur gemis aan visie en beleid. Allemaal mooie masterplannen die theoretisch kloppen, maar praktisch geen resultaat boeken. Wanneer luisteren we naar de mensen in het veld? De wereld en haar economie is aan het veranderen. Er is geen plaats voor oudbollige ideeën en organisaties. Wake up, people! Stanley Palm heeft meer schade aangericht met zijn beslissingen dan een Hakim die zijn eigen boontjes aan het doppen was.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties