AD | Tanker Curoil voor anker

Curoil heeft eigen olietanker Red Majestic aangeschaft

Willemstad/Oranjestad – De Red Majestic, de grote nieuwe tanker van Curoil, is gisteren aangekomen in het Caribisch gebied. Dat laat directeur Yamil Lasten desgevraagd weten aan deze krant. Het schip ligt vier mijl ten zuiden van de kust van Aruba.

Door het schip is Curoil niet meer alleen afhankelijk van zijn belangrijkste leverancier: raffinaderij Isla. De tanker heeft een opslagcapaciteit van 700.000 vaten, waardoor Curoil benzine, jet fuel en marine fuel voor een periode van drie maanden kan garanderen.

Waar het bedrijf tot nog toe voornamelijk afhankelijk was van de Isla – die eigen geproduceerde brandstof opslaat in eigen tanks – kan het in de toekomst ook zijn producten gaan inkopen bij andere ‘suppliers’.

De Red Majestic is gisteren voor anker gegaan voor de kust van Aruba in een ‘anchorage zone’. Curoil gebruikt deze locatie al langer om te bunkeren: schepen te voorzien van brandstof.

Het schip heet overigens officieel nog Optimus. Dit weekend worden, indien nodig, de laatste aanpassingen in het contract gedaan. Als alles volgens plan verloopt, zal maandag de transactie plaatsvinden. Dan wordt ook de naamsverandering doorgevoerd en wordt de bemanning van de verkopende partij vervangen door de bemanning van Curoil.

Bron: Antilliaans Dagblad

4 Reacties op “AD | Tanker Curoil voor anker

 1. Ik lees hierboven veel onzin van “hendenan sabi” dat ding kan rustig nog 20 jaar mee mits onderhouden–en langer.

 2. Joep Meloen

  @ Ericlapas,

  De economische levensduur van een schip ligt inderdaad zo rond de 20 jaar, maar dan heb je het met name over continu gebruik. Het schip ligt nu voor anker bij Aruba, dus geen belasting voor motoren etc.
  Voor wat ik heb begrepen is het de bedoeling dit schip gewoon vol met brandstof voor de kust te laten liggen voor het geval dat het nodig is.
  Op zich is dat niet zo problematisch, dat kunnen de schepen wel aan en ze zijn allemaal ‘double hull’ oftewel voor lekkage hoeven we ons niet zoveel zorgen te maken. Dus als reserve capaciteit is dit een goede zet.

 3. Wetende dat we hier met Curaçao te maken hebben, is enige achterdocht op zijn plaats. Deze tanker is bijna 18 jaar oud. Ik heb ergens gelezen dat in India na 20 jaar dienst de olie tankers op strand worden gesloopt. Laten we hopen dat dit geen oude roestbak is die gaat lekken anders zijn wij verder van huis.

 4. Joep Meloen

  Netjes gedaan, maar daar zal Maduro niet blij mee zijn. Hij gaat eens te meer beseffen dat Curacao de raffinaderij minder en minder nodig heeft.

  Ik zie in de verte een ‘Falkland’ scenario opdoemen. Maduro heeft inmiddels ruzie met al zijn buurlanden, dus gaat de goede kant uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *