AD | Tekort van 40 mln op begroting politie

KPC politie | Jeu Olimpio

Willemstad – Er is al jaren een discrepantie tussen de wenselijke begroting van het Korps Politie Curaçao (KPC) en wat er daadwerkelijk aan financiële middelen wordt toegekend.

Op dit moment is er een tekort van 40 miljoen gulden op de KPC-begroting. Daarom werkt het KPC steeds meer volgens het Private-Public Partnership (PPP)-principe, waarin overheid en bedrijfsleven (financieel) samenwerken. Om die reden wil minister van Justitie Quincy Girigorie (PAR) ook de stichting Maatschappij en Politie weer nieuw leven inblazen.

,,Er zijn gemeenschappelijke belangen. Zo wordt er voor wat betreft beveiliging en veiligheid steeds meer samengewerkt met de private sector. Er zijn gesprekken met de verzekeringsmaatschappijen om bijvoorbeeld apps en gps te installeren in voertuigen, zodat bij diefstal een voertuig makkelijker terug te vinden is. Zowel de verzekeringsmaatschappij als de politie hebben hier profijt van”, zo legde Girigorie deze week uit in de Staten.

Ondertussen wordt er gewerkt aan het verbeteren van de begroting. Daarvoor is in 2017 een team ingesteld bestaande uit leden van het KPC, Stichting Overheidsaccountantsbureau, het ministerie van Financiën en het ministerie van Justitie.

Dit team moet zorgen voor een meer realistische en toch verantwoorde begroting, waarbij ook oude schulden kunnen worden afgelost, zoals aan het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Overigens stelt de minister wel gerust dat NFI nog altijd onderzoek doet voor Curaçao. Verder worden materialen en projecten zoveel mogelijk gefinancierd vanuit het Criminaliteitsfonds.

Bron: Antilliaans Dagblad

2 Reacties op “AD | Tekort van 40 mln op begroting politie

  1. Verkeerswetgeving up to date maken. Auto keuringen professionaliseren, Agenten verplichten om bellen tijdens het rijden, ondeugdelijke verlichting ed aan te pakken ipv met hun dikke luie achterste in die comfortabele van airco voorziene te blijven zitten. Maar hier is alles vrijblijvend en duurt maanden cq jaren voor er iets verandert.

  2. Als nou alleen al de bestuurders die aan de telefoon zitten beboet worden en deze boetes ook echt geind worden, denk ik dat minstens de helft van het tekort gedicht kan worden. Ik zit dagelijks niet echt veel achter het stuur, maar in 30 minuten zie ik alleen al 10 tot 15 mensen aan de telefoon. Dat maal 300 gulden is toch al gauw 3000 per dag, dik een miljoen per jaar. Als alle agenten meteen een boete uit zouden schrijven en dat de hele dag door, heb je zo al het geld dat je nodig hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *