AD | Telefoon vermoorde Mexicaanse terecht

Vermiste Mexicaanse vrouw dood gevonden op strand Bonaire | Foto Live 99 FM


Willemstad/Kralendijk – De mobiele telefoon van de vermoorde Mexicaanse Adriana Morales de Florencio (23) is terecht. Iemand die de oproep van justitie hoorde, heeft hem gisteren ingeleverd.

Een dag eerder maakte justitie op Bonaire bekend met spoed op zoek te zijn naar de mobiele telefoon van Morales de Florencio, die dood werd aangetroffen op een kunuku bij Rincon. Zij was op de dag van haar verdwijning op of na 20 april 2017 in het bezit van een telefoontoestel.

Deze zou mogelijk ter hoogte van de middelbare school SGB uit een rijdende auto zijn gegooid. Justitie hoopte dat iemand het telefoontje had gevonden en deze zou inleveren. Dat is gisteren ook gebeurd.

Deze week werd bekendgemaakt dat Morales de Florencio door geweld, met name door messteken, om het leven is gekomen. In deze zaak is afgelopen vrijdagavond een verdachte – R.S. – aangehouden.
Inmiddels heeft het Korps Politie Caribisch Nederland in deze zaak, die de naam Saturnus heeft gekregen, hulp gekregen vanuit Nederland.

Donderdag zijn in Kralendijk forensisch experts en twee speciale honden aangekomen. Onder leiding van een rechter-commissaris is een onderzoek gaande op het terrein waar het lichaam van het slachtoffer is gevonden. Dit gebied is nog afgesloten voor publiek opdat justitie het onderzoek in alle rust kan afronden, aldus het Openbaar Ministerie BES.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *