AD | Toeristen Aruba neergestort bij parasailen

De twee onfortuinlijke toeristen raakten gewond

Oranjestad – Twee toeristen zijn gisteren ernstig gewond geraakt bij het parasailen. Ze stortten neer toen het weer plotseling omsloeg.

Het stel was samen met acht anderen op zee voor een spannend tochtje. Het werd pas echt spannend toen de man en vrouw in de lucht hingen en het weer onverwacht omsloeg. De wind stak op en er volgde een hoosbui. Door de grote golven die ontstonden, dreigde de boot om te slaan.

De kapitein zag tot zijn schrik dat de grote vlieger wind van onderen kreeg en de boot helemaal onbestuurbaar maakte. Hij probeerde de toeristen zo snel mogelijk naar beneden te krijgen en koos ervoor hen in zee te laten landen.

De wind maakte een soepele uitvoering van dat plan onmogelijk en het tweetal werd keer op keer tegen het wateroppervlak geslagen. De kapitein zag geen andere mogelijkheid dan het parasail los te maken, zodat hij in elk geval de acht anderen kon redden.

De twee onfortuinlijke toeristen raakten gewond. De vrouw was bont en blauw, maar haar echtgenoot was er slechter aan toe. Hij kon zich niet meer bewegen en werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht.
De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeluk.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *