26.9 C
Willemstad
• donderdag 28 maart 2024

Extra | Journaal 26 maart 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, March 25, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 maart 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Friday, March 22, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 maart 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, March 21, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

AD | ‘Toeristisch product evalueren’

HomeMediaAD | ‘Toeristisch product evalueren’
Foto Curaçaose Toerisme Bureau, CTB

Willemstad – Curaçao Hospitality and Tourism Association (Chata) laat een assessment uitvoeren van de staat van de circa 3.500 hotelkamers op Curaçao.

Aanleiding is de toenemende airlift naar het eiland, waarbij de vraag zich aandient: beschikt Curaçao over voldoende verzorgde hotelkamers, nu en in de toekomst?

Voormalig voorzitter van Chata Edward Suares heeft er een hard hoofd in, hij schat dat 40 procent van de hotelkamers op het eiland in matige tot slechte staat verkeert. ,,Curaçao beschikt over iets meer dan tweeduizend goede kamers. Dat is niet voldoende.”

Een extra vlucht van JetBlue vanuit New York, komende maand, drie extra vluchten van Copa in juli, vier extra vluchten van Avianca in augustus en de inaugurele vlucht van Condor Airlines in november vanuit Frankfurt: het toerisme naar Curaçao zit in de lift. ,,Maar als je niet voldoende hotelkamers hebt, ben je die extra airlift ook zo weer kwijt”, zegt Suares. ,,Er moeten dringend nieuwe kamers bijkomen, maar ja, het geld, hè?”

Volgens het masterplan voor het toerisme zou de sector 40 miljoen dollar bij banken lenen voor het upgraden van het toeristisch product op Curaçao. Om die lening te kunnen aflossen, zou er volgens het plan een noodfonds komen, waarin de belastinginkomsten uit het toerisme worden gestort. Aan die voorwaarden is nog niet voldaan, zegt Suares. ,,Er moet geïnvesteerd kunnen worden, dat geld moet er komen. Stilstand is achteruitgang. Curaçao loopt ver achter bij Aruba. Bonaire richt zich op duiktoerisme en heeft een uitgebreid culinair aanbod ontwikkeld. Op Curaçao zouden wij zoveel meer kunnen doen. Misschien is het tijd voor benoeming van een minister van Toerisme? Iemand uit de hotelsector die begrijpt dat het in het toerisme gaat om airlift èn hotelkamers èn transport èn culinair aanbod èn evenementen èn ontspanning. Als die mix niet compleet is, dan kun je groei van het toerisme vergeten.”

Afgesproken is, zegt Suares, dat het Curaçao Toeristen Bureau (CTB) zich uitsluitend focust op marketing van het eiland. Om toeristen naar het eiland te trekken pleit Suares voor jaarlijks terugkerende evenementen, georganiseerd door bedrijven die daar succesvol in zijn en die fungeren als partners van het CTB dat de events promoot. ,,Curaçao Nort Sea Jazz Festival, KLM Marathon, Amstel Curaçao Race, deze populaire happenings moeten in ere worden gehouden, en er moeten er meer van komen, het hele jaar door. Kleine en grote muziekfestivals, culinaire feesten, sportieve evenementen, we moeten meer ondernemen om ons te onderscheiden in de regio.”
Het momentum is nu, zo benadrukt Suares.

,,We staan nu voor aanmerkelijke uitbreiding van het aantal vluchten naar Curaçao, en moeten ervoor zorgen dat ons hotelproduct op orde is. De helft van de hotelkamers op het eiland is de gevraagde prijs voor overnachting niet waard. We moeten ons meer gaan verplaatsen in de toerist, ervaringen peilen, en die mensen reden geven om terug te komen naar het eiland.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Dit artikel is geplaatst in

2 reacties

  1. Dus, de hotels zijn niet klaar voor meer toeristen, zijn het geld ook niet waard, maar klagen ondertussen wel dat B&B’s al hun klanten wegnemen ?

    Eens te meer wordt bewezen dat de fout toch echt bij de hoteleigenaren zelf ligt.
    Het laatste jaar hebben we afscheid genomen van het Plaza, Howard Johnson en binnenkort dan Holiday Beach. Het Marriott is nog steeds aan het verbouwen, maar doet dat zo langzaam dat ze in dit tempo nog wel een jaar of 2 nodig hebben.
    Het Hilton is een afgetrapte teringzooi, waar je je oude schoenen nog niet eens zou willen laten overnachten.
    Zo zijn er nog wel een paar hotels, die eigenlijk de naam hotel niet meer zouden mogen dragen. Ondertussen vragen ze nog steeds 100 tot 200 USD per nacht. Afzetterij noem ik zoiets en de overheid zou daar gewoon moeten ingrijpen. In veel landen bepaalt de overheid de maximale prijs die je mag vragen voor een appartement of hotelkamer. Dat is dan gebaseerd op de service die je aanbiedt, de uitrusting van de kamer en de staat van het meubilair. Het schept duidelijkheid aan de toerist en daar gaat het om.

    En zo kunnen we concluderen dat eigenlijk alleen Jan Thiel de boel netjes op orde heeft. Mooie resorts en hotels, boulevard erbij, supermarkt, strand is netjes onderhouden oftewel ze bieden aan wat de toerist zoekt en derhalve is het succesvol. Of wij datgene nu leuk of interessant vinden is niet van belang, de toeristen willen dit graag zo zien, het levert geld op, levert banen op en dat is waar het om gaat.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties