AD | Toezicht internet gaming

Adriaens: Antillen moeten op ‘witte lijst’ Engeland

Willemstad – Minister Maurice Adriaens (Verkeer en Telecommunicatie) en minister David Dick (Justitie) hebben een commissie in het leven geroepen die moet gaan toezien op bedrijven op Curaçao die zich toeleggen op internet gaming.

Hiermee hopen zij dat de Nederlandse Antillen op korte termijn op de ‘witte lijst’ van Engeland worden vermeld. Omdat Amerika met een wet is gekomen die het mogelijk maakt alle transacties door financiële instituten die geldspelletjes via het internet aanbieden illegaal te verklaren, heeft Engeland een zogenaamde ‘witte lijst’ opgesteld van organisaties die internetgeldspelletjes aanbieden en daarin voldoen aan Britse regelgeving hierover.

Volgens Adriaens en Dick is het belangrijk dat de Antillen op deze witte lijst komen. ,,De afgelopen jaren hebben veel bedrijven die internetgokken aanbieden zich gevestigd op Curaçao. De sector heeft meer dan duizend arbeidsplaatsen gecreëerd”, stellen de ministers.

,,De ontwikkelingen in Amerika en Engeland beschadigen de internetgoksector op Curaçao. Er zijn al verschillende bedrijven die zich in andere landen hebben gevestigd met alle negatieve gevolgen van dien”, aldus Adriaens.

Om deze ontwikkelingen een halt toe te roepen hebben Adriaens en Dick de krachten gebundeld om te zorgen dat de Antillen op de lijst worden vermeld. Eén essentiële stap hierbij is om als land te beschikken over een controleur. In dat kader werd de commissie opgericht.

De commissie bestaat uit een vertegenwoordiger van Bureau Telecommunicatie & Post (voor het technische gedeelte), een vertegenwoordiger van Justitie (voor het juridische gedeelte) en iemand van Algemene Zaken die belast zal zijn met controles.

,,Met het oprichten van de commissie wordt het haalbaar om op korte termijn positieve resultaten te behalen voor de sector. Het geeft een positief signaal af aan de wereld als de internetgoksecor op de Antillen op een verantwoordelijke manier wordt geleid”, vindt Adriaens.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *