AD | ‘Totale afkeuring’

Baoase demonstratie | Jeu Olimpio

Willemstad – Ministers Zita Jesus-Leito van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Ontwikkeling (PAR), Steven Martina van Economische Ontwikkeling (MAN) en vertegenwoordigers van de toeristische sector hebben geen goed woord over voor de uit de hand gelopen manifestatie bij Baoase Luxury Resort gisteravond.

Zo’n 150 demonstranten, die gehoor gaven aan de oproep van ‘watchdog’ Julius Koko, wilden zich hardmaken voor het toegankelijk houden van de kustlijn. Een hek dat Baoase aan de kant van de Drielstraat – volgens Jesus-Leito ‘op eigen erfpachtgrond’ – heeft geplaatst, zou dat volgens hen belemmeren.

Baoase stelt dat de actie in eerste instantie ordelijk verliep. De actievoerders (onder hen advocaat Chester Peterson) stonden aan de zijkant van het resort aan de Drielstraat met spandoeken en werden in de gaten gehouden door politieagenten. Maar op een gegeven moment begonnen ze met het omzagen van de hekken. In totaal zijn twee hekken omver getrapt en weggegooid, waarna de groep het resort ‘bestormde’. Daarbij betraden zij ook het restaurant en enkele accommodaties waarin gasten verbleven.

Aanvankelijk grepen de aanwezige agenten niet in. Zij zouden zelfs tegen het management van Baoase hebben gezegd dat er eerst aangifte moest worden gedaan op het bureau in Punda. Uiteindelijk zijn er speciale eenheden van de politie gekomen om alle demonstranten van het terrein te verwijderen en rond 21.00 uur was het weer stil in de straat.

De acties hebben echter wel voor schrik gezorgd bij de gasten. Degenen die niet meer in hun accommodatie durfden te blijven, hebben tijdelijk een ander onderkomen gekregen, centraler op het terrein van Baoase.

In een crisisberaad over de situatie zijn Chata-voorman Miles Mercera, CTB-directeur Hugo Clarinda en ministers Jesus-Leito en Martina ’s avonds direct om tafel gegaan met Baoase. Later arriveerde ook premier Eugene Rhuggenaath (PAR). De vertegenwoordigers waren het er unaniem over eens dat deze actie geen goedkeuring kon genieten. Mede omdat het een enorme impact kan hebben op het toerisme. Gevreesd wordt dat de slechte ervaring van de gasten en de publiciteit die daarop zal volgen een negatief effect heeft op de toeristische sector. Daarom moet dit volgens hen ook vooral gezien worden als een incident. ,,Curaçao kent een vriendelijke, warme en vooral verdraagzame bevolking”, zo werd gisteren gezegd.

VVRP-minister Jesus-Leito heeft, ook ten overstaan van deze krant, bevestigd dat het hek op erfpachtgrond staat van Baoase. Daar is toestemming voor en daarom is nu al opdracht gegeven om het hek terug te plaatsen. De bewindsvrouw heeft daarnaast uitgesproken de komende tijd te gaan communiceren dat bepaalde delen van de kust, met name als het gaat om een dergelijk resort als Baoase (dat behoort tot de drie meest exclusieve in de Caribische regio), simpelweg niet voor iedereen toegankelijk kunnen zijn.

De regering stuurde gisteravond laat een verklaring uit waarin zij afwijzen dat de manifestanten het recht in eigen hand hebben genomen en dat dit tot chaos heeft geleid. Demonstreren mag, maar daarbij moet wel rekening worden gehouden met het eigendom en de veiligheid van anderen, wordt gesteld. De overheid zegt dan ook op te zullen treden tegen degenen die zich schuldig maken aan dergelijke wanpraktijken.

Bron: Antilliaans Dagblad

31 Reacties op “AD | ‘Totale afkeuring’

 1. Fred Schiedam

  “Aanvankelijk grepen de aanwezige agenten niet in.”
  Blijft dus het beeld bestaan dat de demonstranten onder toezicht van deze agenten hun gang konden gaan.
  “In totaal zijn twee hekken omver getrapt en weggegooid, waarna de groep het resort ‘bestormde’. Daarbij betraden zij ook het restaurant en enkele accommodaties waarin gasten verbleven.”
  Ik neem aan dat al deze agenten (in het bijzonder hun leidinggevenden) wegens ambtsmisbruik (t.w. nalaten van handelen) door het OM vervolgd zullen worden. Ik neem ook aan dat de politiewoordvoerder niet uit zijn woorden kon komen, omdat hierover niets te lezen valt.

 2. Abraham Mossel

  Het mogen toch duidelijk zijn, dat elke keer als er een MFK / KFO ex minister word veroordeelt tot een gevangenis straf ( in dit geval Jacinta) er de pluritus uit breekt bij de mondy aanhang van Gerrit de Raaf, deze Narcist heeft ze nog aardig onder de duim met zijn leugenachtige op naai verhalen, word het geen tijd om deze op naaier eens een jaartje of tig in het gevang te pluren, heeft het normale volk ff rust en tijd om het eiland weer op te bouwen wat deze dwaas incl de PS van wijlen H Wiels in twee jaar heeft vernietigt . Van der Valk kenende laat hij een paar toeristen en gasten die in zijn hotel aanwezig waren een klacht in dienen tegen de aantoonbare oproer kraaiers met de aanklacht, huisvredebreuk, angst aan jagende bedreiging met een slijptol en ontneming van private vrijheid cq poging tot in gijseling neming. Als dit geen paar jaartjes zitten in het gevang wordt voor diegene die meededen en herkenbaar op de foto’s staan, vreet ik mijn eigen klompen op. de regering heeft nu de kans om voor eens en altijd eens goed de kop in te drukken bij deze door Gerrit de Raaf op genaaide Monky bewoners van het eiland curacrim, eerdaags kan je lezen in de kranten, toerisme Curacrim met 50 % gedaald, maar de tweede nieuwe pier word toch constant gebruikt om meisjes van lichte zeden op te vangen uit ons buurland, Erol Cova de vriend van Wijlen Schavie en bus bestuurder regelt de verdeling over het eiland.

 3. @Hans @joepmeloen @abraham mossel

  Laat voorop staan dat ik de actie van de demonstranten niet goedkeur. En over de regerende macht hoef ik niet eens te beginnen.

  Maar staan jullie een seconde stil bij wáárom deze mensen dit doen? Curaçao wordt stukje bij beetje overgenomen door misselijkmakende types als jullie, die op zoek zijn naar Nederland in de zon. Alle lusten bij elkaar grijpen, maar de lasten (naar jullie eigen zeggen de “mondi monkeys”) op een ander af schuiven. Met de bekropte instelling van jullie zal de originele bevolking altijd in opstand blijven komen. Want er wordt getornd aan wat van hun is, ze worden hun eigen eiland af gejaagd door arrogante types als jullie die nog niet eens het respect hebben om ze met een degelijke naam aan te spreken.
  Last van de “mondi monkeys” ? Vertrek! Door de klimaatverandering zal NL snel genoeg aan jullie wensen voldoen. Heerlijk warm weer, blank volk de overhand en de “mondi monkeys” ver uit de buurt. Fan van hekken? Amerika schijnt ook prachtig te zijn, jullie zullen je daar vast op de plek voelen!

 4. Chester P wil graag in de voetsporen van zijn familie band-Stanly Brown treden om zo ook een luize inkomsten te verkrijgen voor absoluut niets doen behalve het eiland te beschadigen–30 mei heeft zoveel schade aangericht dat het eiland tot op heden nog niet heeft overkomen-dankzij deze achterlijke figuren. Coco de betaalde aanstichter zal vroeg of laat de rekening gepresenteerd krijgen.

 5. @ hoedanook, waarom nu ter bede na deze verwerpelijk actie als er iets niet klopte met vergunning afgifte kon dat ook voor de tijd worden uitgezocht? Wel weer types voor hier tis altijd iemand anders deze keer ook niet de relschoppers en oproerkraaiers die het hebben veroorzaakt maar naar verluidt een dode ambtenaar. Walgelijk.

 6. Peterson haha ook weer zo’n zielepoot die al jaren een vette baan in de politiek ambieert omdat hij als advokaatje het echt niet haalt–falende mensen houden ervan om andermans succesen aan te vallen.
  was dos santos en schotte niet ergens in de bosjes aanwezig?

 7. iedereen weet dat de mislukkeling Coco is betaald door het duo Hangbuik en Schofte om de orde te verstoren en onenigheid in de bevolking te zaaien.
  Het word tijd dat die Verduisteraar koekje van eigen deeg krijgt.

 8. Het is te hopen dat iedereen die foto’s, kranten, identificatie enz. aandraagt graag ziet dat deze kwestie tot de wortel onderzocht wordt. Daar hoort ook bij dat er vergunningen zijn verstrekt zijn die naar alle waarschijnlijkheid door omkoping zijn verkregen (naar verluid is de ambtenaar die hier mogelijk mee van doen had, overleden). Het resultaat van het onderzoek zou dan eventueel gebruikt moeten worden om aanbevelingen te doen om de ontstane situatie te ‘corrigeren’.
  Spreekwoorden zijn alle aan de ervaring ontleent. Er is een spreekwoord dat aangeeft dat ‘gestolen goed gedijt niet’!

 9. In de Aap-iamentu kranten vandaag duidelijke foto’s van de mondi monkeys, inclusief de asociaal met ijzerzaag.

  Eens kijken of onze polis ze durft op te pakken.

 10. Voordeel is wel dat deze randdebielen direct hebben aangetoond WAAROM dat hek noodzakelijk is.
  Men wilde toegang tot de kustlijn, doch na de bestorming stonden ze ineens in het restaurant en in appartementen van de gasten. Het werkelijke doel van de bestorming werd dus duidelijk.

  Het hek moet dus zelfs nog sterker en hoger worden gemaakt !

  Zelfs een hond bijt niet de hand die hem voedt, maar deze mondi monkeys zien toch telkens weer kans om het voor zeer velen op dit eiland compleet te verpesten.
  Zelden zo’n groot deel van een bevolking gezien dat zo ongelofelijk dom is. En ze zijn er nog trots op ook. Geen wonder dat ze geen vooruitgang kunnen boeken in hun leven.

 11. “De acties hebben echter wel voor schrik gezorgd bij de gasten. Degenen die niet meer in hun accommodatie durfden te blijven, hebben tijdelijk een ander onderkomen gekregen, centraler op het terrein van Baoase.”

  Schaamteloos.

 12. Deze figuren onder aanvoering van Chester P moeten zich diep schamen. Ze zullen wel betaald hebben gekregen om herrie te trappen.
  De mond op mond reclame zal er verder wel voor zorgen dat Curacao deze en andere goedbetalende gasten niet meer terugziet.
  Je gaat op reis voor je plezier en bent bereid er veel geld voor te betalen. Niet om door een stel asocialen tr worden bedreigd.
  Het toeval wil dat mijn vrouw en ik woensdagavond in het restaurant hebben gegeten. Schaamteloos.

 13. @ Maurice,

  De pers was er natuurlijk ook bij en dus staan ze op de foto in de krant. In de Extra staat vandaag een foto en daar herken ik er eentje zeer duidelijk, heeft een rood shirt aan.

 14. Ja en dan zeggen ze de politie is je grootste vriend, maar helaas niet op curacao. Ik hoop echt dat justitie en of de politie met een verklaring komt waarom dit werd toegelaten onder hun ogen, waar waarom deden de orde bewaarders niets? Ik hoop dat deze lafaards worden geschorst maar niet voor een weekje maar minimaal een jaar om als voorbeeld te nemen voor de rest van hun collega’s.

 15. Niets nieuws op curacao, de politie is je vriend maar helpt niet. Ben benieuwd of de politie zelf of de minister van justitie hier gaar zeggen en of die laffe politie worden gestraft? Waar blijft de reactie van justitie of politie?

 16. Was goed geweest als de eigenaren of gasten de laffe politie agenten en de mondi monkeys die huisvredebreuk pleegden gefilmd hadden.

  Hadden we ze op social media te kakken kunnen zetten en een zaak kunnen aanspannen tegen de nietsnutten van polite agenten.

  Benieuwd wat politiewoordvoerder Huggins erover te zeggen heeft. Maar die zal wel met de broek op zijn knieen tussen de trago meisjes in zijn dienstauto zitten.

 17. Noet zijn: ….,Curaçao verkeert , om de woorden van Geeft Mak in bovengenoemde uitzending te gebruiken,…..
  Excuus, spelling niet omgezet.

 18. Adriaan van Dis gaf aan in DWDD dat de welvaart in Nederland van de 19e eeuw en eerder werd geroofd bij andere volkeren. https://joop.bnnvara.nl/videos/van-dis-bij-dwdd-nederland-was-vroeger-de-wreedste-natie-ter-wereld

  In deze aflevering wordt ook het boek Roofstaat van Ewald Vanvugt met ondertitel ‘wat iedere Nederlander moet weten’ genoemd. In Roofstaat geeft Ewald Vanvugt aan wat de ware aard van het kolonialisme was: “De meeste Nederlanders overzee (…) leefden volgens de koloniale wijsheid ‘rond de evenaar gelden de tien geboden niet’.” Vandaag de dag wordt dit ‘adagium’ door de gekozen volksvertegenwoordigers op de eilanden hoog gehouden. Ontkenning van ‘Gij zult niet stelen’ resulteert in nu ‘privatisering van Klein Curaçao, straatafsluitingen in Pietermaai en uit de hand gelopen demonstratie bij Boase.

  In plaats van welvaart te creëren, is men opportunistisch bezig en gaat men op dezelfde voet door. Curaçao Vermeer, om se woorden van Geeft Mak in bovengenoemde uitzending te gebruiken, in een systeemcrises, niemand weet waar het heengaat. Hopelijk is deze situatie nog wel te sturen, maar daarvoor is sterk leiderschap nodig.

 19. Politieagenten die niet hebben ingegrepen levenslang schorsen voor het nalatig handelen. Alle materiele, inmateriele en vervolg schade verhalen op organisatie en de raddraaiers van deze verwerpelijke actie. Kun je toch zien dat een hek noodzakelijk is. Idioten zijn het 160 arbeidsplaatsen en dan nog niet eens gesproken over leveranciers en toeleveranciers op het spel zetten, walgelijk.

 20. Waar zeurt die zelfbenoemde activist Koko over. Vrije toegang tot stranden? Laat me niet lachen. Wil hij dat de hele bevolking/buurtbewoners naar dit kleine strandje willen?
  100 meter verder heb je Marie Pompoen Beach.
  Neen het is schuimbekkend bla bla bla blèren. Net als die nietsnutten van oppositie partijen.
  En dan die advocaat van dat MFK advocaten kantoor. Door de orde van advocaten uit het ambt laten zetten.
  Dit is weer onderdeel van ondermijning van gezag door oppositie via hun stromannen/vrouwen

 21. Abraham Mossel

  @ nombre, het woord shut heb ik nooit uit gesproken en wat betreft zwart als rot klopt ze speelt elk jaar gratis voor zwarte piet zonder zich te moeten verven ha ha vraagje aan jou nombre, heb je nooit last van die dikke bult tegen je billen aan als je bij Gerrit de Raaf op schoot zit, als hij weer eens voor Sinter klaas (leterlijk) speelt in zijn legen partij gebouwtje, het is al net zo leeg ( geen leden meer ) als het partij gebouw van de zetel loze club van loser Godett FOL!.

 22. Waarom hebben we toch zoveel domme mensen op dit eiland ?
  Het lijkt wel alsof we trots zijn op onze domheid. Dat we daar werkgelegenheid en de economie van dit land in gevaar brengen interesseert ons niet.

  De regering wil inzetten op het luxe toerisme, wel, dat kunnen we dan ook weer vergeten. 160 banen staan er daar op het spel, met familieleden praten we al snel over een kleine 500 inwoners van dit eiland, die afhankelijk zijn van Baoase.

  Maar dat de politie dit allemaal toeliet is nog vele malen erger, dat mag je gerust een schande noemen. Geeft aan wat het niveau bij de politie is, maar dat wisten al velen. Slecht opgeleid, laag IQ, met een haat naar alles wat niet hun kleurtje heeft.
  De oproerkraaiers hadden allang opgepakt moeten worden en hadden nu vast moeten zitten. We praten hier immers over huisvredebreuk met het aanrichten van vernielingen.

 23. Typisch. als de kalf verdronken is wilt Zita “gaan communiceren dat bepaalde delen van de kust, simpelweg niet voor iedereen toegankelijk kunnen zijn”. Het enige wat van belang is en de overheid moet handhaven is wat er wettelijk bepaald is. Uit persoonlijke ervaring weet ik dat de kust van St. Maarten voor het publiek toegankelijk moet blijven. Hoe exclusief jou ‘verblijf’ zich aficheert.
  Toerisme op St. Maarten is booming (snel na Irma alweer draaiende). Zita, Rhuggenaath en Martina (MinJus ontbreekt) zijn weer bezig met ‘pappen en nathouden’ i.p.v. de wet handhaven. Selectief gecommuniceren lost niets op, dus is het een kwestie van tijd tot het volgende incident. Waar overtredingen van de wet hebben plaatsgevonden, moet er keihard vervolgd worden. Zo niet wetgeving introduceren dat het belang van iedereen veilig wordt gesteld.

 24. Je doet de PAR meer kwaad dan goed.

 25. @Abraham, de regering is er niet om enkelen zoals jij /ego´s in de watten te leggen maar om IEDEREEN dus de BEVOLKING vooruit te helpen. Je schreeuwt jou longen uit jou lijf voor de PAR en dat doe je niet zomaar.. Hoeveel heb je ze betaald? Wat heb je allemaal voor gekregen?
  Wat is er toch tussen jou en Schotte? Had je MFK betaald en niets voor teruggekregen? Ga daar verhaal halen en houd toch op met zeuren!
  Ps, heb je al jou Shut (woeste zee vol met haaien) opdracht gekregen om mensen erin te gooien? Is dat, jou manier van politiek voeren? Je doet de PAR meer slecht dan goed.
  Je hebt het steeds over monkey bewoners, bedoel je jou eigen zwarte vrouw ermee? Het waren jouw woorden, ze is zo zwart als roet..

 26. Abraham Mossel

  Als je vanaf het omkleed hok van de zwem les gever ( strandje en pier Marie Pampoen niet mee gerekend ) de genoemde kust af loopt richting stad dan zie er alleen dooie of uit gehongerde honden lopen, laat staan dat daar Peppie ^Kokkie gaan poedelen samen met Monky choller van de MFK/KFO.

 27. Abraham Mossel

  @ aan MFK/KFO vazal & Trol @nombre, wat ben je toch een zielig figuur. Je afkeer tegen deze regering en je voorkeur om de vazal en Trol van Gerrit de Raaf uit te hangen weten wij allang, kom eens met eens met een verhaal waar je de spijker raakt, maar niet elke keer een misklap slaat dooie hond. Als deze strandstrook in erfpachtgrond is gegeven aan v d Valk, dan hebben die monky bewoners er niks nada te zoeken, maar ja deze stakkers blijven de MFK/KFO opnaaier’s , Gerrit de Raaf , Pias PIK en peppie & kokkie eeuwig trouw, om voor een flesje San Pablo ( kleintje van 1,75 ) in de hete zon , andere hardwerkende mensen het leven zuur te maken, zelf hangen ze de hele dag onder een kale boom dag en nacht onzin uit te kraaien uit waardeloze NEP kranten waar alleen maar leugens van boven genoemde pathologische beroeps leugenaars in staan, de meeste monky’s kunnen nog lezen of schrijven en kijken alleen maar plaatjes en luisteren naar die gene met de grootste schreeuw bek die het net tot de LOMP school heeft gered. En het klootje’s volk blijft in deze losers geloven door dikke en dunne stront heen.

 28. Commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels.

 29. De kust en zee is van iedereen. Dat is in Nederland ook zo. Men mag zwemmen waar men wil. Wat Zita beweert klopt voor geen meter. Jammer want dit drijft de spanning alleen maar op. Het gaat de mensen om dat hek en niet eens om bij Baoase te gaan zwemmen.

 30. Commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels.

 31. De Rechtsstaat

  Lekker bezig onze “mandatarios”.

  In koeien letters hing het teken aan de wand, maar nee.

  De “mandatarios” hielden de zaak zo goed en zo kwaad als het ging aan de gang.

  En vandaag doen ze een oproep aan de bevolking om de (uit de hand gelopen) acties af te keuren.

  Hoe ver van de werkelijkheid kunnen ze zijn?

  Blijf maar de gezamenlijke de koppen in het zand steken, komt zeker goed met de achterban en de rest maar stikken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *