AD | Tula herdacht in Amsterdam

Optreden Tula | NiNsee

Willemstad – Slaaf Tula, de Curaçaose verzetsstrijder die in 1795 de leider was van de grootste opstand in de geschiedenis van de voormalige Nederlandse Antillen, heeft gisteren een muzikaal eerbetoon gekregen.

Het concert is onder de titel ‘Tula – Konmemorá, Reflektá i Selebrá’ (Tula – Herdenken, Bezinnen en Vieren) georganiseerd door het Nationaal Instituut Nederlands Slavernijverleden en Erfenis (NiNsee) in samenwerking met de Stadsschouwburg Amsterdam. Er zijn uiteenlopende muziekstijlen ten gehore gebracht zoals de tambú en de seú, muziek waar het gedachtegoed van Tula in doorklinkt.

Multi-instrumentalist, componist, arrangeur Stanley Clementina was dit jaar de curator van het Tula Herdenkingsconcert en hij werd vocaal bijgestaan door de Curaçaose koningin van de tumba, Elia Isenia en zangeres Tamara Nivillac.

Bron: Antilliaans Dagblad

2 Reacties op “AD | Tula herdacht in Amsterdam

  1. Abraham Mossel

    In hun hart willen al die tula en slaven tijd aanbidders terug in die tijd, lekker gezellig in de hut van oom Tom lekker nep vehalen rond bazuinen, lekker kotsen over die slrchte makamba streken etc etc.over tot de order van de dag svp.

  2. “Tula – Herdenken, Bezinnen en Vieren”. Blijkbaar willen sommige negers hier terug naar de slaventijd, de tijd dat de blanke meester hen vertelde wat te doen en ze zelf niet na hoeven te denken. De tijd dat slaven voor een kommetje maispap werkten en een kleine groep blanken zich schaamteloos verrijkten.

    Hoe kom ik tot die conclusie? Simpel, de vrouw tweede van links zat op de lijst van de MFK. Ik kan het hierbij laten maar ik wil toch even kwijt dat ik van deze mensen (toevallig zwarten) moet kotsen.

    Kunnen zij zich niet beter inzetten voor een gerechtvaardigde samenleving zoals Tula in plaats van in nostalgie te blijven hangen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *