AD | Tumbafestival 2019 is losgebarsten

Jeu Olimpio

Acht bands met negentien verschillende zangers bestegen gisteren het podium van Curaçao Festival Center.

Grupo Ritmiko Caribenses beet het spits af met zangers Patrick Raven en Ritzel Godfried (foto) en Icons by Gio verzorgde de afsluiter. Favorieten van de eerste avond waren Amos Balentin, Roald Balentien en Danny Yanga.

Behalve Balentin deden ook Djuric Virginie en Elia Isenia gisteren als voormalige ‘Rei di Tumba’s’ opnieuw een gooi naar de felbegeerde titel. In totaal zijn 57 tumba’s aangemeld verdeeld over 22 muziekgroepen.

Vandaag en morgen gaat het Tumbafestival verder en vrijdag staat er een zinderende finale op het programma.

Foto Jeu Olimpio

Bron: Antilliaans Dagblad

14 Reacties op “AD | Tumbafestival 2019 is losgebarsten

 1. Volgens @Henk, “@Clapas, het is opvallend hoe jij als Curacaoenaar (neem ik aan tenminste) altijd de NLer naar de mond praat .” Geen probleem Henk, ik begrijp de misverstand, de Curaçaose neger kent geen zelfkritiek, dus wordt vanzelf de aanname gemaakt dat ik een andere bevolkingsgroep naar de mond praat.

 2. Wim, laat Rene Rosalia niet horen dat jij tambu een rot muziek vindt.
  Hij en zijn zus zal je voor rotte vis uitschelden boy!!!
  Volgens hem is dat de juiste ritme, een geschreeuw van je welste( en ja, ikzelf kan het geen muziek noemen) zonder ritme, je hoort alleen maar een gebons, een vreselijk gekrijs van de vrouwelijke achterkoor, een en al rot ” MUZIEK’ is het.)
  Rosalia wil ons allemaal naar de middileeuwen terugbrengen met zijn middeleeuwse tumba.
  Trouwens de tumba’s van de laatste jaren zijn hard op weg om de tambu te evenaren.

 3. @Clapas, het is opvallend hoe jij als Curacaoenaar (neem ik aan tenminste) altijd de NLer naar de mond praat, of eigenlijk net zoals het jou uitkomt. Wie probeer jij als onderstandstrekker nu te imponeren. Wat een griezel ben je toch.

 4. Alhoewel wij zelf niet meedoen, elk concert wat er plaatsvindt gaan we naar toe, hetzij in de SNOA, Avila etc, vinden mijn vrouw en ik dit ontzettend leuk. Verleden jr waren in Rio en daar is dit een klein kindje bij. Niettemin geweldig, ook in Limburg, Brabant etc en zelfs in clubs in Amsterdam en andere grote steden is carnaval een regelmatig terugkerend gebeuren.
  Ik begrijp eigenlijk niet waarom mensen op dit forum alstijd zo moeten zei…n.

 5. Vrees dat Postman441 die jongen in doorzichtig hemd op de voorgrond is…

  Maar hij heeft gelijk, als mensen dit leuk vinden, laat hen, Tambu is nog veel erger dan tumba.

 6. Beste mensen, Wat voor onzin reacties allemaal. Het is een traditie om een tumba festival te houden tijdens carnavalsperiode. Voor de mensen die niet van het tumba muziek houden heel simpel, gewoon niet ernaar luisteren. Als er een muziek festival plaatsvindt met een ander muzieksoort/stijl is toch ook goed? Over smaak valt niet te twisten. Iedereen heeft zijn/haar eigen smaak. Ik erger me ook regelmatig aan de kledingstijl van vele zwaarlijvigen en niet zwaarlijvigen. Maar gelukkig zijn er genoeg andere mensen die zich kleden in een stijl die mij zeker kan bekoren. En die ook naar de tumba festival gaan. Om te zeggen dat de tumba festival alleen voor en door de laagste laag van de samenleving, is rond uit een belediging. (Deze mening van mij, zal zeer waarschijnlijk een volgende belediging veroorzaken). Tumba is leuk!

 7. En dan die jongeman rechts beneden op de foto met zijn transparante hemd. Helemaal van het padje af. Doet gewoon pijn aan de ogen!

  Om over zijn armband met spikes nog maar niet te spreken.

  Heeft die jongen geen moeder die hem zegt ‘dat zou ik vanavond maar niet aantrekken’?

 8. Mijn idee is om de subsidie voor het festival af te schaffen. Ik kan een heleboel muziek waarderen, maar dit is in mijn oren geen muziek.

 9. @Henk. Dit is hetzelfde als een zwaarlijvige vrouw die rondloopt in te kleine strakke mini jurk/rok. Het interesseert ze niet hoe ze erbij lopen, als de vormen maar zichtbaar zijn.

 10. Wat een instelling!!! Jullie reactie zegt zo veel meer over jullie dan over de mensn op de foto. Berguensa ku tin hende ku e pensamentunan aki!!!

 11. Ja, het Tumba festival is voor en door de laagste laag van onze samenleving.

  En dan die kleding. Als je de vrouwen daar ziet vraag je je af of je in het Festivalcenter bent of op Campo Alegre.

  Kan iemand ze uitleggen dat 120 kilo vet in een strakke legging en shirt persen geen goed idee is?

 12. Ik zie 3 lachende gezichten en 2 met gouden tanden in hun bek, geeft al een beetje aan welk publiek naar zo een tumba festival gaat.

 13. Abraham Mossel

  zie ze staan op de foto, die 15 duizend vreemdelingen.

 14. zie ze staan op de foto, die 15 duizend vreemdelingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *