AD | Uitspraak Hoge Raad Babel vandaag

Of Schotte – de eerste premier van het Land Curaçao en tegenwoordig Statenlid namens de MFK – en Van der Dijs vandaag meteen ingerekend worden na de uitspraak van de Hoge Raad, is vooralsnog onduidelijk | Jeu Olimpio

Willemstad – Vandaag rond 07.30 uur (12.30 uur Nederlandse tijd) doet de Hoge Raad uitspraak in de zaak Babel tegen Gerrit Schotte (MFK) en zijn partner Cicely van der Dijs.

Hoewel schuld eerder al door zowel het Gerecht in Eerste Aanleg als door het Hof als bewezen is verklaard, staan in cassatie de vragen centraal of Schotte en Van der Dijs een eerlijk proces hebben gehad en of er eerder fouten zijn gemaakt.

Eerder werden alle veertien cassatiemiddelen die door de verdediging van Schotte zijn aangevoerd, door de Advocaat-generaal in zijn advies aan de Hoge Raad verworpen. Hetzelfde geldt voor de zeven cassatiemiddelen in de zaak van Van der Dijs.

De conclusie van de Advocaat-generaal was dan ook dat er geen gronden zijn die tot vernietiging van de uitspraak van het Hof kunnen leiden.

Of Schotte – de eerste premier van het Land Curaçao en tegenwoordig Statenlid namens de MFK – en Van der Dijs vandaag meteen ingerekend worden na de uitspraak van de Hoge Raad, is vooralsnog onduidelijk. Het Openbaar Ministerie laat desgevraagd weten dat het de uitspraak van de Hoge Raad grondig gaat bestuderen.

Bron: Antilliaans Dagblad

6 Reacties op “AD | Uitspraak Hoge Raad Babel vandaag

 1. Wie betaald Knoops trouwens ?
  Maar ja soms zit sommige dingen je wel tegen .
  Drie jaar zitten en vijf geen politiek is eigenlijk een lachertje .

 2. Uitspraak definitief. Schotte mag naar Bon Futuro!

 3. Huh da’s apart Esther alias zo en zo is weer ‘at present’ net Heintje Davids een terugkerend phenomenon/:)

 4. Benieuwd of de door MAVO3 draaideurcrimineel Schotte aangestelde Stella van Rijn nu ook eindelijk haar conckusie trekt en vertrekt als secretaries generaal.

  Gerrits geisha alis Schottes sloerie alias het sprekende mantelpak, prominent MFK lid, ontvangt sinds 2010 20,000 per maand dank zij haar vrijage met Schotte.

  En zou Radio Dolfijn eindelijk beseffen dat het niet gepast is om Ramsay Soeamanta, een andere grote Schotte profiteer die de belastingbetaler tonnen heeft gekost, in dienst te hebben?

 5. Bij veroordeling moet er een groot volksfeest komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *