AD | Uitspraak zaak Gumbs (VDC) 19 januari

Uitspraak zaak toegangsontzeggingen VDC Hoofd Edsel Gumbs verwacht 19 januari

Uitspraak zaak toegangsontzeggingen VDC Hoofd Edsel Gumbs verwacht 19 januari

Willemstad – De zaak tussen Edsel Gumbs en de minister van Algemene Zaken staat 19 januari om 14.00 uur gepland voor uitspraak. Gumbs heeft, sinds hem in 2010 de toegang tot het gebouw van de Veiligheidsdienst Curaçao (VDC) is ontzegd, verschillende rechtszaken aangespannen tegen de minister van Algemene Zaken, oftewel het Land Curaçao.

Begin juni werd het besluit van oud-premier Gerrit Schotte om Edsel Gumbs in 2010 de toegang tot het gebouw van de VDC te ontzeggen nietig verklaard. Het bezwaar van Gumbs tegen de toegangsontzegging uit 2011 werd toen door het gerecht ongegrond verklaard.

Sinds zijn schorsing, vlak na het aantreden van het kabinet Gerrit Schotte in 2010 wegens een vermeende vertrouwensbreuk tussen de premier en het oud-hoofd van de VDC, is Gumbs in een constante strijd met de regering om het besluit voor zijn schorsing en de toegangsontzegging te vernietigen.

De aanleiding hiervoor was het lekken van gegevens over de screening van ministers naar de media. Tot drie keer toe is Gumbs de toegang tot de VDC-faciliteiten ontzegd.

Het gerecht heeft twee van de drie besluiten van Schotte voor de toegangsontzegging van Gumbs nietig verklaard.

Bron: Antilliaans Dagblad
Dossier: Veiligheidsdienst Curaçao (VDC)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *