AD | ‘Vaart achter masterplan toerisme Bonaire’

Bonaire Strategic Tourism Master Plan

Kralendijk – Twee jaar na de presentatie van het Strategic Tourism Master Plan moet er vaart worden gezet achter de uitwerking.

Daarover zijn het Bestuurscollege van Bonaire en de private sector het eens geworden op een conferentie vorige week onder leider van professor Robertico Croes.
Croes gaf in 2017 leiding aan het team van de University of Central Florida (UCF) dat het masterplan heeft opgesteld. Met de uitvoering ervan wilde het, afgezien van de slogan Blue Destination, niet erg vlotten. Gedeputeerde Elvis Tjin Asjoe is blij dat de neuzen nu dezelfde kant op staan.
Op de conferentie zijn afspraken gemaakt over de samenwerking tussen het BC en de private sector om te komen tot een succesvolle uitwerking. Er is gekeken naar goede praktijkvoorbeelden voor Bonaire en met de UCF is afgesproken dat het team van Croes acht maanden beschikbaar is om te helpen bij de uitvoering van het plan. Hiervoor wordt komende maand een overeenkomst getekend.
Het masterplan schetst een plan voor de bijdrage van het toerisme aan economische voorspoed op Bonaire. Er is vorig jaar al een stuurgroep Blue Destination opgericht met vertegenwoordigers van bij toerisme betrokken partners als Stinapa, Tourism Corporation Bonaire, Bonhata en de Kamer van Koophandel (KvK).

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *