AD | Van den Wall-Arnemann (RdK): ‘De clowns van FPDHC’

Directeur RdK Van den Wall-Arnemann frontaal in aanval

Directeur RdK Jose Van den Wall-Arnemann vindt indieners van de asbestklacht ‘stelletje clowns’

Willemstad – De groep Fundashon Promove Derecho Humano Curaçao (FPDHC) die via een klaagschrift het Openbaar Ministerie (OM) wil dwingen tot strafvervolging over te gaan van Refineria di Kòrsou (RdK) en Curaçao Refinery Utilities (CRU) voor de risicovolle opslag en ruiming van asbest, bestaat uit ‘een stelletje clowns’.

Dat heeft directeur Jose van den Wall-Arnemann van de RdK en CRU tegenover deze krant verklaard.

,,Het gaat om een stelletje clowns die nu in verkiezingstijd wil scoren. De groep wordt door de politieke partij PRIK gesteund. Sinds ik in april 2014 directeur ben van de RdK, is asbest steeds op een verantwoorde manier opgeslagen en geruimd. De FPDHC en haar advocaten zaaien onnodig paniek onder de bevolking. In de groep zitten mensen die terecht bij RdK zijn ontslagen en nu zich op deze manier wreken”,

aldus Van den Wall-Arnemann tegenover deze krant. Lees verder op Antilliaans Dagblad

Van den Wall-Arnemann verklaarde dat er deze week bij het televisiekanaal van Radio Direct opnames worden vertoond waaruit blijkt dat de overheids-nv wel degelijk zorgvuldig is bij het opslaan en het verwijderen van asbest op het terrein van RdK.

De directeur zit nu voor een week in het buitenland en zal naar eigen zeggen bij terugkeer bekijken welke stappen er genomen kunnen worden tegen FPDHC.
Ondertussen is het bekend geworden dat het Hof op 6 september het klaagschrift van de FPDHC zal behandelen. Dat heeft advocaat Olga Kostrzewski tegenover deze krant verklaard.

,,Het klaagschrift is door mij en advocaat Achim Henriquez opgesteld. Wij zijn tevreden dat het Hof de zaak nu zo snel in behandeling neemt. In de regel wordt een klaagschrift waarin gevraagd wordt om tot strafvordering over te gaan snel behandeld. Maar ik heb zelf niet eerder zo’n snelle reactie meegemaakt”,

aldus Kostrzewski aan deze krant.

Bron: Antilliaans Dagblad

3 Reacties op “AD | Van den Wall-Arnemann (RdK): ‘De clowns van FPDHC’

  1. Laag-bij-de-grondse opmerking van een “directeur”. Misschien te lang gewerkt als generaal manager van WC papier!

  2. Zeg dat!

    Op datzelfde niveau heeft Ivar Asjes de man overigens ook aangesteld: https://www.knipselkrant-curacao.com/discussie-over-directeur-rdk-van-laag-niveau/

  3. Treurig dat een directeur van een overheidsnv zo weinig fatsoen (en argumenten) heeft dat hij kritische burgers zo denigrerend bejegent om zijn gelijk te halen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *