AD | Van der Dijs dient gratieverzoek in

De argumenten die voor de te verlenen gratie worden aangevoerd, zijn vooralsnog onbekend | Jeu Olimpio

Willemstad – De partner van oud-premier Gerrit Schotte, Cicely van der Dijs, heeft een verzoek voor gratie ingediend. Dat verneemt deze krant uit welingelichte bronnen.

De argumenten die voor de te verlenen gratie worden aangevoerd, zijn vooralsnog onbekend. De advocate van Schotte en Van der Dijs, Marije Vaders, was niet bereikbaar voor commentaar.

In een toelichting weidde hoofdofficier van justitie Heiko de Jong uit over het proces dat van toepassing is bij het indienen van een verzoek voor gratie. Dit verzoek kan bij de griffie van het Hof worden ingediend, zo legt De Jong uit. Uiteindelijk beslist de gouverneur van Curaçao, Lucille George-Wout, of het verzoek wordt toegewezen, nadat zij advies heeft ingewonnen bij zowel het Hof van Justitie als bij het Openbaar Ministerie.

De Hoge Raad besliste afgelopen dinsdag, 27 november, dat de uitspraken van de Hoge Raad – zowel voor wat betreft Schotte als Van der Dijs – in stand blijft. Dit houdt in dat Schotte voor de periode van drie jaar de gevangenis in moet en zich bovendien voor vijf jaar niet verkiesbaar mag stellen bij verkiezingen. Zijn partner Van der Dijs – waar Schotte twee dochters mee heeft – is veroordeeld tot een celstraf van vijftien maanden.

Het Openbaar Ministerie verklaarde diezelfde dag dat de uitvoering van het vonnis van Schotte op basis van een aanwijzing van de procureur-generaal prioriteit geniet, maar dat van Van der Dijs niet. Conform de aanwijzing dient het Openbaar Ministerie met de hoogste prioriteit en voorrang gevangenisstraffen ten uitvoer te brengen van 24 maanden of langer. Dit geldt voor gevallen van moord, doodslag, zware mishandeling met de dood tot gevolg, mensenhandel, dood door schuld in verkeer en ambtelijke corruptie en integriteitsschendingen

. ,,Dat laatste is zeker het geval in de zaak van Schotte”, aldus het Openbaar Ministerie eerder. ,,Zijn gevangenisstraf heeft dus voorrang. Die van Cicely van der Dijs niet.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Naschrift KKC

Aanloop naar Babel

 1. Aangifte Harry Verstappen tegen Gerrit Schotte
 2. Aanvullende aangifte Harry Verstappen
 3. Anonieme aangifte tegen Gerrit Schotte
 4. Dagvaarding Gerrit Schotte/Cicely van der Dijs

2016 Babel in Eerste Aanleg

 1. Requisitoir Gert Rip
 2. Pleitnotitie Eldon ‘Peppie’ Sulvaran
 3. 11 maart 2016 – Strafvonnis in Eerste Aanleg Gerrit Schotte
 4. 11 maart 2016 – Strafvonnis in Eerste Aanleg Cicely van der Dijs

2017 Babel in Hoger Beroep

 1. Requistoir Liomar Angela
 2. Pleitnotitie Geert-Jan Knoops
 3. Verzoek tot het horen van R. Pellicano, officier van justitie te Milaan
 4. 21 juli 2017 – Strafvonnis in hoger beroep Gerrit Schotte
 5. 21 juli 2017 – Strafvonnis in hoger beroep Cicely van der Dijs

2018 Babel in Cassatie

 1. Conclusie Advocaat-generaal cassatiezaak Babel
 2. Vonnis Gerrit Schotte: ECLI:NL:HR:2018:2157
 3. Vonnis Cicely van der Dijs: ECLI:NL:HR:2018:2158

Bron: Achterkant van Curacao

13 Reacties op “AD | Van der Dijs dient gratieverzoek in

 1. Inderdaad gratie verzoek indienen mag iedereen na veroordeling. In dit geval zal de goeverneur echt geen gratie verlenen.

 2. @ De Rechtsstaat,

  Uiteraard heeft iedereen het recht een verzoek te doen, dat kun je haar niet ontnemen.
  Dat het nogal hypocriet is mag je nog wel een zwakke uitdrukking noemen.

  Ten eerste blijft ze nog steeds ontkennen dat ze geld heeft ontvangen en wit heeft gewassen.
  Ten tweede heeft ze geen poging ondernomen het geld over te dragen aan de staat of terug te storten naar Corallo. Sterker nog, ze blijf het aanvechten.
  Ten derde geldt, net zoals voor iedereen, dat je je straf behoort uit te zitten. Waarom hebben we anders rechtspraak ? Om maar veroordeeld te worden en vervolgens niet te hoeven zitten ? Wat voor nut hebben al die rechtszaken dan ?

  Dus ja, ze mag een verzoek indienen, maar het zou van de zotte zijn wanneer de gouverneur dit goed gaat keuren. Wil je de kinderen niet alleen laten ? Prima, dan ga je maar NA gekke Gerrit naar de gevangenis. Is er tenminste nog 1 van de ouders thuis. Hoewel dat hier nooit zo’n probleem is wanneer er uberhaupt geen ouders thuis zijn.

 3. De Rechtsstaat

  Aangezien dat rechters bijna altijd rekening houden met verzachtende omstandigheden bij het bepalen van de strafmaat en dit kennelijk hierbij niet is gebeurt mag deze mevrouw zeker gebruik maken van haar recht.
  Helaas voor deze mevrouw “draait de stemming-makerij-molen” op volle toeren.

 4. Gewoon gaan zitten met deze oplichtster. ze heeft de daden begaan voordat ze de kinderen verwekte , deze kinderen zijn verwekt toen de eerste zaken begonnen uit te komen, en worden nu gebruikt als argument. Dit was al een vooropgezet plan van deze 2. gewoon zitten met dit mens, andere moeders die een misdaad begaan hebben moeten ook gewoon ZITTEN.

 5. Ze wisselen elkaar af strakjes. Eerst GS en dan vdD.

 6. Cicely tegen Gerrit : nee Gerrit wat jij doet is frauduleus en daar doe ik niet aan mee want als het fout loopt ga ook ik de gevangenis in. En dat wil ik niet want ik heb 2 kleine kinderen te verzorgen en die kunnen mij niet missen. Ze zijn alles voor me!

 7. Fred Schiedam

  Ben benieuwd of de gouverneur gaat aantonen dat er klasse-justitie heerst op Curacao!

 8. Dit gaat toch niet gebeuren he, gewoon de bak in. Gebeurt ook met andere vrouwen die kinderen hebben. Had ze de boel maar niet moeten bedonderen. Gaan opa en oma maar voor ze zorgen.

 9. Opa is Hendrik Schotte, producent van het zaad van het kwaad.

  Wie had kunnen denken dat die keer neuken van hete Hendrik in december 1973 (gekke Gerrit is van 9/9/74) zo’n ramp voor ons eiland zou worden?

  Hete Hendrik, voor intimi gekke Henkie, is iedere zaterdagmorgen te bewonderen in de koffiebar van Mangusa Hypermarket. Wordt tijd dat hij daar een toegangsverbod krijgt.

 10. Waar is opa en oma leven die nog ?

 11. Als Chi Chi Cicely een tweede Brian Mariano wordt, dan wordt het tijd voor een tweede burgerinitiatief. De eerste was al nodig om haar vervolgd te krijgen.

  Ze zal het bij haar verzoek door ratvocaat Vaders ongetwijfeld gooien op de zorg voor haar kinderen.

  Welnu:
  (1) de familie Schotte van der Dijs heeft genoeg geld bijelkaar geroofd om voor kinderzorg te regelen
  (2) kinderen op laten voeden door andere dan deze twee criminelen is alleen maar goed voor hen – van der Dijs en Schotte zijn super slechte ouders, zijn zoon is al herhaaldelijk van school getrapt wegens drugshandel op school

  De appel valt niet ver van de boom. Zo vader zo zoon.

 12. Niks ervan. Opsluiten!!!

 13. Willens en wetens is deze trut met charlatan en beroeps besodemieteraar Gerrit in zee gegaan, willens en wetens heeft ze meegewerkt aan zijn praktijken om de zaak te besodemieteren, wat haar dus tot een veroordeelde crimineel heeft gemaakt. Waarom zou dat tot gratie moeten leiden?? Als je zelf keihard meewerkt om je kont te verbranden moet je ook zelf op de blaren gaan zitten, dus ook deze trut van der Dijs ! Of gaan we hier nog meer voorbeelden geven dat misdaad loont en er dus niets tegenover staat. En dat ze kinderen heeft dat is geen argument, dat is het voor de andere opgesloten vrouwen ook niet. Kinderen zijn er niet om te ge(mis)bruiken om een criminele moeder uit het gevang te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *