AD | Vandaag D-day voor koper Plaza

Vorig week donderdag verstreek de betalingstermijn van twee weken, zoals die in de veilingvoorwaarden werd opgenomen door notaris Igor Naaldijk | Jeu Olimpio

Willemstad – Vandaag moet de koper van Plaza Hotel 13,5 miljoen gulden op de bankrekening van notariskantoor Naaldijk hebben gestort. Als het geld voor het einde van de dag niet binnen is, kan Girobank als executant stappen ondernemen tegen de Amerikaan Tom Bolera.

Dat zegt Harman ‘Freddy’ ten Holt in antwoord op vragen van het Antilliaans Dagblad. Vorige week was het bericht nog dat Bolera tot afgelopen woensdag uitstel had gekregen in verband met het lange vrije weekeinde rond Thanksgiving, maar dat blijkt dus een week te zijn, tot en met vandaag.

De Amerikaan was donderdag 8 november de enige bieder tijdens de veiling van het gebouw in Punda waar het hotel en casino in waren gevestigd. Vorig week donderdag verstreek de betalingstermijn van twee weken, zoals die in de veilingvoorwaarden werd opgenomen door notaris Igor Naaldijk.

IJede van de Kooij, beoogd financieel directeur van het toekomstige hotel, zei woensdag nog dat ‘het afronden van de documenten iets meer tijd kostte dan gedacht’. ,,Ik heb net met de heer Bolera gesproken en hij verwacht dat het geld morgen (gisteren, red.) wordt verstuurd naar de Girorekening van de notaris”, aldus Van der Kooij woensdag.

Dat uitstel wordt verleend aan Bolera en de groep uit de hotelwereld die hij vertegenwoordigt, is opmerkelijk. Iets dergelijks gebeurde juli vorig jaar nadat de Amerikaan John Burcham, eveneens de enige bieder, het Plaza Hotel kocht voor 9 miljoen dollar, tijdens de eerste veiling, die toen ook al werd georganiseerd door notariskantoor Naaldijk. Burcham, ceo van Allied United Financial Corporation, heeft uiteindelijk nooit betaald. Dat terwijl, net zoals nu dus bij de tweede veiling, in de veilingcondities uitdrukkelijk staat dat de bieder een ‘onherroepelijke bankgarantie’ moet kunnen overleggen of ‘andere zekerheid’ moet kunnen stellen ‘ten genoegen van de executant’.

Bron: Antilliaans Dagblad

8 Reacties op “AD | Vandaag D-day voor koper Plaza

 1. Is er nog betaald?

  Ijde van der Kooij heeft tenminste wel ervaringen met bedrijven die failliet gaan (DAE)

 2. Zo voorspelbaar dat er niet betaald ging worden.
  Amerikanen met een gigantisch blabla verhaal die zeer onrealistisch was. Elke keer weer hetzelfde met die ik heb alles groter mentaliteit.

 3. Zolang men hier geen idee heeft hoe een veiling moet worden georganiseerd zal het altijd een puinhoop blijven. Waarom laat men dit niet over aan de professionals ? Dan was ons al deze idioterie bespaard gebleven.

  Wanneer je een bankgarantie moet overleggen dan is het namelijk normaal te doen gebruikelijk dat jouw bod niet in overweging wordt genomen zolang die bankgarantie niet is afgegeven.
  Deze Bolero heeft nu zijn 15 min of fame gehad, heeft Curacao weer te kakken gezet, maar laten we eerlijk wezen: ‘iedereen kan bedenken dat 13,5 miljoen voor een bouwval als het Plaza veel, maar dan ook veel teveel geld is. Met 1 NAF houdt het wel op, de kosten van renovatie bedragen vele tientallen miljoenen. Als het nog te renoveren valt, want dat is nog maar de vraag. De betonrot zit zo diep in het gebouw dat er wellicht niets meer te redden is.

 4. Fred Schiedam

  Amateuristisch geklungel: als een bankgarantie (of andere zekerheid) verplicht is, daar niet op controleren, tenzij ….. (het kan er bij mij niet in dat een notaris zo stom is).

 5. Een serieuze koper had binnen 1 week betaald.
  Die twee Amerikanen spelen het slim.
  Uiteindelijk daalt de prijs tot 5 miljoen.
  En dan is het tijd om daadwerkelijk te kopen en betalen

 6. Het lijkt te mooi om waar te zijn, de vorige potentiële koper had een bod van 9 miljoen gedaan en nu biedt iemand anders 13,5 miljoen terwijl geen andere bieders waren.

 7. Oepsss!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *