AD | Verdachten zaak Troya vrij

Twee verdachten in Troya-zaak langer vast | Foto Jeu Olimpio

Verdachten zaak Troya vrij | Foto Jeu Olimpio

Willemstad – In de witwaszaak Troya, waarbij voor 150 miljoen euro is witgewassen, zijn afgelopen vrijdag twee verdachten op vrije voeten gesteld, de Indiase man R.M.B en de uit Venezuela afkomstige verdachte L.A.G.Z.

De Indiase verdachte is op vrije voeten gesteld op voorwaarde dat hij op het eiland blijft en zijn paspoort inlevert, beschikbaar blijft voor justitie en geen contact heeft met andere verdachten in deze zaak, aldus zijn raadsman Everett Wilsoe tegenover deze krant. De advocaat wilde geen antwoord geven op de vraag of zijn cliënt geen contact mag hebben met de andere verdachten in deze zaak, met name leden van de familie Grynsztein.

,,Mijn cliënt kan door de functie van manager die hij heeft niet verantwoordelijk gesteld worden voor het witwassen van geld, of het schenden van de Landsverordening toezicht bank en kredietwezen. Als manager is hij niet de persoon die besluit welke transacties er plaatsvinden, hij heeft ook geen toegang tot de bankrekeningen”, aldus Wilsoe.

De advocaat verwerpt ook het idee dat zijn cliënt valsheid in geschrifte zou hebben gepleegd en deelnam aan het swipen met vervalste creditcards. Ook is de raadsman van mening dat het niet billijk is dat zijn cliënt in afwachting van het onderzoek in Nederland, vast blijft zitten en dat er dan pas een besluit genomen wordt in zijn zaak.

Volgens Wilsoe is er op dit moment niet te zeggen hoe lang het onderzoek in Nederland nog in beslag neemt. ,,Het persoonlijke belang van mijn cliënt telt naar mijn mening zwaarder dan het algemeen belang van deze zaak, daarbij is mijn cliënt hiervoor niet eerder met justitie in aanraking geweest, hij is een first offender.”

Het leven van R.M.B. was in de gevangenis in gevaar, zo verklaarde de advocaat tegenover deze krant. ,,Cliënt werd door medegedetineerden bedreigd omdat zij ervan uitgingen dat hij de man was van de 150 miljoen euro die was witgewassen, aldus Wilsoe. Advocaat Marije Vaders was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.

Bron: Antilliaans Dagblad

Een Reactie op “AD | Verdachten zaak Troya vrij

  1. Abraham Mossel

    Wilsoe ? Wilsoe? Wilsoe? etc etc etc etc etc . Wat komt die naam mij toch bekent voor, waar ken ik die van?. Oh ja is dat niet die loop jongen van Gerrit de Raaf en Robby Dos Santana!! Maar de grootste loser is nog steeds onze opvreter Piet Hein Donner. Maar die zit nu veilig onder de rokken van ???.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *