AD | Vergelijkbaar niveau welzijn in Koninkrijk

Namens Curaçao doen de Statenleden Ana-Maria Pauletta (PAR) Giselle Mc William (MAN), Gilmar ‘Pik’ Pisas (MFK), Meindert ‘Mènki’ Rojer (KdNT), Rennox Calmes (PIN), Marilyn Moses (MP) en Jaime Córdoba (PS) mee aan het Ipko | Jeu Olimpio

Philipsburg/Willemstad – Voorzitter William Millerson (PAR) van de Staten van Curaçao heeft op de eerste dag van het Interparlementair Koninkrijksoverleg (Ipko) een lans gebroken voor ‘zo veel mogelijk vergelijkbaar niveau van welzijn voor alle burgers, alle Nederlanders, van het Koninkrijk’.

Hij meent dat ‘wij als volksvertegenwoordigers’ daarnaar moeten streven. ,,Het zal goed zijn als wij met deze ‘bril’ kijken naar de verschillende thema’s zoals burgerschap, migratie et cetera, maar ook thema’s als zorg, onderwijs en leefbaarheid. Uiteindelijk moeten wij het groter geheel van het Koninkrijk, oftewel ‘the bigger picture’, voor ogen hebben.”

Het Ipko ging gisteren van start. Ditmaal is Philipsburg op Sint Maarten de locatie waar Statenleden van Curaçao, Aruba en Sint Maarten en Kamerleden van Nederland elkaar ontmoeten, spreken en met elkaar in debat gaan.
Millerson haalde een van de bekende wijsheden van de Griekse filosoof Aristoteles aan:

‘Het geheel is meer dan de som der delen’. ,,Dit is zeker van toepassing op het Koninkrijk. Als Ipko-delegaties moeten wij ons dit realiseren en het Ipko-platform benutten om elk der landen, de diverse regeringen en de samenlevingen binnen het Koninkrijk bewuster te maken van de kracht van het Koninkrijk. Hoe gaan wij om met thema’s van gezamenlijk belang? Stellen wij het belang van alle Nederlanders voorop, ongeacht hun woonplaats? Om de kracht van het Koninkrijk te maximeren, is het uiterst belangrijk om de diversiteiten daarin te erkennen en te beseffen dat de diverse gemeenschappen daarbinnen op eigen wijze daaraan kunnen bijdragen.”

Namens Curaçao doen de Statenleden Ana-Maria Pauletta (PAR) Giselle Mc William (MAN), Gilmar ‘Pik’ Pisas (MFK), Meindert ‘Mènki’ Rojer (KdNT), Rennox Calmes (PIN), Marilyn Moses (MP) en Jaime Córdoba (PS) mee aan het Ipko.

,,Als volksvertegenwoordigers van onze respectievelijke landen zijn wij allen hier aanwezig, vastberaden om te blijven werken aan het verbeteren van het welzijn van onze burgers; de burgers van Aruba, de burgers van Curaçao, de burgers van Nederland en de burgers van Sint Maarten. Wanneer het de burgers goed gaat, gaat het goed met de samenleving. Wanneer het goed gaat met de samenlevingen binnen het Koninkrijk, gaat het goed met het Koninkrijk.”

Bron: Antilliaans Dagblad

5 Reacties op “AD | Vergelijkbaar niveau welzijn in Koninkrijk

 1. Woehaa. Laten we dan eerst eens beginnen met gelijk trekken van de eisen voor en beloning van volksvertegenwoordigers zoals deze clowns. Dat betekent voor hen nog maar hooguit een kwart van het idiote salaris wat ze nu krijgen, tien keer zo hard gaan werken, 48 uur per week, veel minder vakantiedagen. Dit alles in het zeer onwaarschijnlijke geval dat ze de minimale intelligentie, integriteits- en opleidingseisen voor zijn functie hebben. Ook in het geval dat ze hier door de mand vallen gelijk behandelen en dus per direct op straat zetten. Hoe dom kan je eigenlijk zijn?

 2. Volgens William Millerson , “zo veel mogelijk vergelijkbaar niveau van welzijn voor alle burgers, alle Nederlanders, van het Koninkrijk’”. Het vermoeden bestond al een tijd dat die Millerson te veel karate trappen op het hoofd heeft gekregen. Dit is gekletst voor de bühne, klikt goed maar met deze crew niet realiseerbaar.

 3. ,Als volksvertegenwoordigers van onze respectievelijke landen zijn wij allen hier aanwezig, vastberaden om te blijven werken aan het verbeteren van het welzijn van onze burgers; de burgers van Aruba, de burgers van Curaçao, de burgers van Nederland en de burgers van Sint Maarten.

  Wie de eerste steen werpt. Laat de volksvertegenwoordigers maar beginnen! Helaas zien we al jaren lang dat ze niets voor de burgers doen

 4. Wat doet het woord ‘niveau’ boven een foto met daarop Menki Rojer?

  Menki Rojer?

  Menki Rojer:
  https://antilliaansdagblad.com/images/stories/adnews/2014/Augustus/25-08-14/P03.pdf

 5. Ik zie op de foto dat de nietsnutten elkaar opzoeken: de aartsluie parasiet Menki Rojer, de krijsende kabriet Pik Pisas en de domme walrus Jaime Cordoba keurig op een rijtje.

  The three stooges.

  Wie Menki Rojer is?
  https://www.knipselkrant-curacao.com/brief-van-rijn-rojer-functioneert-niet/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *