AD | Verkeerscontroles met radarapparaat

Verkeerscontrole | Jeu Olimpio

Willemstad – Langs de Emancipatie Boulevard ter hoogte van de Vrije Zone Nieuwe Haven hield de verkeerspolitie gistermiddag controles. Er werd gevraagd naar de papieren, zoals rijbewijs, keuringskaart, geldige verzekering en betaalde autobelasting.

Maar óók werd gecontroleerd op snelheid. Terwijl ergens aan het begin van de weg een bord staat met maximumsnelheid van 60 kilometer per uur, rijden verreweg de meeste automobilisten hier een stuk harder.

Een meetapparaat – de Gatso Radar Type 24 snelheidsmeter – brengt de snelheid elektronisch in beeld, waarna snelheidsduivels even verderop na de bocht in een fuik met verschillende agenten belanden. Overschrijding van de snelheid op heterdaad levert een ‘transactievoorstel’ op, te voldoen tot en met de dag vóór de zitting. Daarna wordt de transactie omgezet in een boete.

5 Tot 20 kilometer per uur te hard rijden betekent automatisch een transactievoorstel van 100 gulden (en een boete van 125 gulden); 21 tot 30 kilometer per uur meer dan toegestaan is meteen al een transactie van 200 gulden (250 gulden boete); terwijl 31 tot 55 kilometer boven de toegestane snelheid een transactie kost van 400 gulden en bij niet tijdige betaling een boete van 500 gulden.

Snelheidsoverschrijding met 56 tot 70 kilometer houdt onmiddellijk een boete in van 750 gulden en vier maanden voorwaardelijke ontzegging van de rijbevoegdheid; 71 tot 95 kilometer per uur boven de toegestane snelheid betekent een boete van 950 gulden plus vier maanden onvoorwaardelijke ontzegging van de rijbevoegdheid en verbeurdverklaring van de auto (beslag); een overschrijding met meer dan 95 kilometer per uur, tot slot, komt te staan op 1.000 gulden boete plus zes maanden onvoorwaardelijke ontzegging en verbeurdverklaring van de auto (beslag).

In verband met de snelheidscontroles gisteren viel het op dat het proces-verbaal wordt opgemaakt door drie verbalisanten. Twee die het meetapparaat bedienen en doorgeven aan de derde verbalisant, die de oproeping ‘Overschrijding maximaal toegestane snelheid’ uitschrijft.

Bron: Antilliaans Dagblad

5 Reacties op “AD | Verkeerscontroles met radarapparaat

 1. Zo ook de weg naar Bullebaai met zijn vele T kruisingen en woonhuizen langs deze weg, waar het lawaai van voertuigen met kapotte uitlaat of de Partybus naar Kokomo langs denderen met idiote snelheden en wij al diverse malen wegens onverantwoord inhalen in de berm belanden die hier in tegenstelling tot de weg naar Westpunt nogal breed is. Een goed begin is het halve werk, nu volhouden is de kunst.

 2. Wees blij dat er een start is. Vervolgens roodlichtcontrole, daarna bellen, Appen en Twitteren achter het stuur aanpakken, dan wordt het in ieder geval overdag een stuk veiliger.

 3. Vergeet niet de ‘sociaal’ zijnde bestuurder die op een T-splitsing een kilometer auto’s uit de zijstraat voor laat gaan, daarmee een file van 2 kilometer achter zich veroorzakend.

  Maar zolang bestuurders die Blaauw van de drank zich in de kreukels rijden wegkomen met de smoes dat het aan medicijngebruik lag, Monk-eys die onverzekerd en ongekeurd dronken op de weg naar Fuik slingerend in de Staten worden gekozen zijn oplossingen ver uit zicht.

 4. Altijd de low-hanging fruits… wanneer geen boetes op TE langzaam rijden en het liefst in de linker baan; niet op de juiste manier van voorsorteren; geen richting aan geven terwijl toch ieder auto is uitgerust met richtingaanwijzers; gebruik telefoon in de auto; liefst op een gevaarlijke manier voorrang nemen terwijl je er geen recht op hebt; van baan wisselen zonder richting aangeven; niet op de juiste manier gebruik maken van een rotonde; ‘kansen’ nemen, brutaal voordringen; en zo zijn er nog wel meer dagelijkse ergernissen te noemen in het verkeer… en het grappige (trieste) is, is dat de politie ook exact deze zelfde dingen doet… dus wie controleert de contoleurs?

 5. Eindelijk.

  Op de Emancipatieboulevard wordt vaak absurd hard gereden. De dubbelbaansweg nodigt daartoe ook uit, echter men vergeet dat er vanaf naast de weg gelegen bedrijven en woningen verkeer de weg oprijdt dat absoluut niet bedacht is op scheurende wegpiraten.

  Overigens ben ik voorstander van het inleveren van de auto in plaats van boetes. Die worden toch nooit betaald en evenmin geincasseerd door justitie.

  Analoog aan Brian Mariano, veroordeeld tot een jaar cel maar nog geen minuut vast gezeten. Of wel, Norman Serphos?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *