AD | ‘Verklaringen Sitek zijn denigrerend’

‘Verklaringen Sitek zijn denigrerend’ | Extra

Willemstad – Onderwijsvakbond Sitek heeft zich in de media denigrerend en respectloos uitgelaten over het ministerie van Onderwijs, de verklaringen over bepaalde onderwerpen zijn geheel uit de context gehaald.

Dat schrijft minister Marilyn Alcalá-Wallé in een brief aan het bestuur van de vakbond.

De bewindsvrouw schrijft dat ze recent kennisnam van de uitlatingen van de voorzitter Darius Plantijn. Hij verklaarde dat er geen financiële middelen zijn en dat om die reden de geplande Nationale Dialoog over het onderwijs van volgende week niet door kan gaan. De minister beaamt dat er geen middelen zijn als gevolg van de verplichtingenstop.

Plantijn verklaarde ook dat er geen geld is om de Dag van het Onderwijs te vieren. De minister zou daarom de onderwijspartners hebben uitgenodigd om in de felle zon een rondje door Punda te wandelen.

De hoofdstad Willemstad is een van de weinige steden in het Caribisch gebied die op de lijst van het Werelderfgoed is opgenomen, zo schrijft de minister. De hoofdstad verdient daarom alleen meer respect en zeker van een vakbond van onderwijskrachten, aldus de bewindsvrouw. Alcalá-Wallé vraagt zich af of Plantijn op het moment van zijn verklaringen zich wel bewust was van wat hij uitstraalt als het gaat om de waarde van Willemstad als parel in de regio.

Voor de minister zijn de uitlatingen onacceptabel. Zij schrijft over een recente ontmoeting met Mechtild Rossler, directeur van de afdeling Erfenis en Centrum van het Werelderfgoed van de cultuursector van Unesco. In dat gesprek is naar voren gekomen dat er in de wereld veel plaatsen zijn die op de lijst van Unesco voorkomen of daarvoor zijn genomineerd. Maar het schort nogal aan het bewustzijn van deze volkeren. Zij zijn zich niet bewust van de waarde van hun erfgoed. Het is nodig om het bewustzijn van de volkeren op dit punt te vergroten. De minister deelt deze visie. Alcala-Wallé wil deze visie samen met de partners in het onderwijs in praktijk brengen.

Afgezien daarvan is het belangrijk om stil te staan bij het huidige tijdperk dat in het teken staat van de toenadering tussen culturen. Verzoening, opvoeding, tolerantie en vrede zijn daarbij heel belangrijk. Volgens de minister is Sitek bezig met vernielen, in plaats van dat de bond zich inzet voor bijdragen en opbouwen. ,,De bond probeert om de Dag van het Onderwijs te boycotten. Dit jaar staat deze dag in het teken van de opvoeding en ons erfgoed”, aldus Alcalá-Wallé.

Bron: Antilliaans Dagblad

7 Reacties op “AD | ‘Verklaringen Sitek zijn denigrerend’

  1. Erg lange tenen, die niet tegen de waarheid kunnen…

  2. Juist Brian S, en van AlcaLM Walle weten we dat ze vooral op familiebezoek gaat (studerende kinderen) in Nederland.

    Businessclass is schreeuwend duur bij KLM, maar hoewel dit soort ministers de mond vol heeft van de pueblo weigeren ze om net als ons economy class te vliegen.

    Van de kosten van de snoepreizen van AlcaLM Walle hadden heel wat kinderen kunnen gaan studeren.

  3. @Sander, En vergeet niet dat een minister vaak niet alleen op ‘vakantie’ of ‘dienstreis’ gaat, Vaak gaan er ook nog familieleden mee (die we dan maar medewerker van de Minister noemen) die ook allemaal first class vliegen.

  4. Breek me de bek niet open over AlcaLM Walle.

    Een waardig opvolgster van Stanley ‘Snoepreis’ Palm.

  5. heeft deze minister wel weet van het feit dat het volk extreem arm is en de kinderen vaak zonder eten naar school moeten gaan.
    weet zij ook wat een 5 sterren dienstreisje kost?
    kan dit geld niet beter besteed worden.
    zou ze daar ooit over nadenken??
    dit soort dames leven voor hun ego, ze vinden zichzelf heel belangrijk en het volk zijn toch maar armoedzaaiers….
    ik heb geen respect voor dit soort zogenaamde dames..
    ga eens de handen uit de mouwen steken!!

  6. Geen geld.. maar de minister van onderwijs vliegt de hele wereld over..

  7. Sitek heeft zich in de media denigrerend en respectloos uitgelaten zegt de minister. Dat heb je met deze geperfumeerde drollen als deze vrouw ze leiden al heel snel aan, illusions of grandeur.

    Ze schrijft, dat ze recent kennisnaam van de uitlatingen van Plantijn. Nou omdat Plantijn zijn uitlatingen in het papiements heeft gedaan, wil ik aan toevoegen; “Si bo para bo sanka na kas bo sa kiko ta pasa den en païs”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *