AD | ‘Verminderen aantal abortussen’

Stichting tegen kindermishandeling promoot adoptie

Willemstad – De stichting tegen kindermishandeling, onder voorzitterschap van Coraline Kooistra, gaat een bewustwordingscampagne beginnen om het aantal abortussen op Curaçao te verminderen.

De campagne krijgt de leuze mee: ‘Maak adoptie een optie voor abortus’. De campagne bestaat uit lezingen op scholen, bij jeugdorganisaties, religieuze groepen en groepen van jonge moeders en jongens/mannen. Kooistra legt uit:

,,In 2013 heeft een erkend medicus 1.500 abortussen op Curaçao geteld. Dit zijn de gevallen waar abortus bij een arts is uitgevoerd. Er zijn nog veel meer abortussen die onzichtbaar blijven omdat de vrouw chemische middelen gebruikt of allerhande dranken drinkt om een abortus op te wekken. In de wereld zijn er miljoenen abortussen, alleen maar vanwege slechte informatie over seksualiteit, geen geld om goede voorlichting te geven en voorbehoedsmiddelen te verstrekken of kopen.”

De stichting stelt zich ervan bewust te zijn dat het een moeilijk onderwerp is, maar dat neemt niet weg dat erover gepraat moet worden. ,,Ik merk dat abortus geen onderwerp is waarover jongeren praten, er wordt zelfs niet over seksualiteit gesproken, terwijl abortus onder deze groep veelvuldig voorkomt. Illegaal aborteren is levensgevaarlijk voor de jonge vrouw en daar zijn jonge meisjes zich niet bewust van.

De stichting geeft al informatie op scholen middels het project ‘Seksualidat Amor Formashon i Edukashon’ (Safe)”, aldus Kooistra.

De stichting vindt dat iedereen recht op leven heeft en dat dit project vele levens redt, van zowel de moeder als het ongeboren kind. Een voordeel van dit project is dat moeders en vaders een baby kunnen laten adopteren in plaats van laten aborteren.

,,Want”, zo voert Kooistra aan, ,,soms denken jonge meiden dat abortus de enige uitweg is, terwijl ze het eigenlijk niet eens zijn met die beslissing. Maar adoptie kan ook een optie zijn.” Het bespreekbaar maken van dit onderwerp geeft de vaders van de verwekte ongeborenen de gelegenheid ook een stem te hebben in besluiten die nu nog vaak alleen door de moeder genomen worden.

Bron: Antilliaans Dagblad

2 Reacties op “AD | ‘Verminderen aantal abortussen’

  1. ericlapas. Adopteren is vrijwel niet mogelijk op Curacao met resultaat dat kinderen tot hun 18de in verpleeg en opvanghuizen zitten want de ouders willen niet voor ze zorgen maar ze ook niet opgeven voor adoptie. Konden deze kinderen maar geadopteerd worden!

  2. ericlapas

    Deze mevrouw Coraline Kooistra leeft nog in de stenentijdpark, in plaats dat zij mensen juist bewust maakt van de mogelijkheid van veilige abortus en dit uit de taboe sfeer haalt, gaat ze een bewustwordingscampagne beginnen om het aantal abortussen op Curaçao te verminderen.
    Het idee van adoptie , ” het kind liefdevol opvangen en een nieuwe toekomst geven”, is allang achterhaald. De realiteit is vaak anders, geadopteerde kinderen tonen vaak hechtingsproblemen en eindigen vaak in tehuizen of jeugdgevangenissen.
    Een beter idee is om mensen te stimuleren om een kind te sponsoren een soort peetvader of moeder die zorg draagt voor de opvoeding van een kind terwijl deze bij de moeder blijft.
    Zelf ben ik sponsor van drie alleenstaande moeders, dat ik iets voor terugkrijg, is even niet relevant. Ik moet zeggen het werkt, deze drie vrouwen komen niks tekort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *