AD | Verzoek om respijt voor barkjes

Fruitbarkjes Venezuela | Jeu Olimpio

Willemstad – Terwijl er nog slechts vier boten over zijn van de twaalf barkjes die normaliter aan de Sha Caprileskade liggen, doen de Venezolaanse handelaars een beroep op de regering van Curaçao voor een maand verlenging van hun verblijf.

Afgelopen vrijdag hebben zij hiertoe een officieel verzoek ingediend bij de minister van Justitie, zegt koopman Kewwin Rivas.

Rivas is een van de 37 bemanningsleden van de vier resterende barkjes. Voor hem en de meesten van zijn collega’s geen carnavalsviering dezer dagen; ondanks de zeer beperkte voorraad handelswaar blijven de mannen dicht in de buurt van hun kraampjes en boten.

,,Wat we graag willen is dat de drijvende markt behouden blijft, voor Curaçao én voor ons”, zegt Rivas. ,,We vragen de regering van Curaçao om hier te mogen blijven totdat er weer barkjes met groente en fruit uit Venezuela komen. Dan kunnen wij elkaar aflossen, en hoeven wij de resterende kraampjes de komende weken niet af te breken.”

Voor Rivas en de negen andere bemanningsleden van de boot waarmee hij naar Curaçao is gekomen, zit de toegestane verblijfstermijn van twee maanden er komende woensdag op.

,,Dan gaan wij weg, en direct daarna nog een boot, en blijven er nog slechts twee barkjes over. Tot 28 februari, dat is de dag dat de laatste vertrekt.” Hoofdschuddend: ,,Dat zou toch dieptreurig zijn, na al die jaren geen drijvende markt meer.”

Bron: Antilliaans Dagblad

4 Reacties op “AD | Verzoek om respijt voor barkjes

 1. Abraham Mossel

  Liep gisteren ff langs de Barakjes en zag één triest aanzicht, wat een zooitje, diepen gaten in de stoep vooral waar de kraampjes op staan, ( of zouden ze daar hun smokkel waar! verstoppen,of zou dit komen omdat de markt koopman zijn groente en fruit regelmatig met water besproeit om zijn waar goed en vers te houden, maar dan nog mag een stoep niet in zo’n snelle tijd verzaken, gewoon slecht werk af geleverd, Hoofd aannemingsbedrijf CWM en onder aannemer MNO, zelfs kunnen zij nog niet een rioolput op maat in de straat/weg op goede hoogte stellen!!, die zijn niet verzakt, nee gewoon verkeerd gesteld uitvoerder’s !!.

 2. Hoofdschuddend: ,,Dat zou toch dieptreurig zijn, na al die jaren geen drijvende markt meer.”

  Rivas.. Je weet wie hier schuldig aan is dus binnenkort mag je stemmen en dan weet je op wie je niet moet stemmen!

 3. 2 Gewoon terug sturen. Niks chévere.. Het zijn nu doorverkopers geworden.
  Kopen limoentjes voor 1 naf uit sta dom en verkopen het aan de drive tru korsows voor 2.50 Kan het eindelijk eens echt schoongemaakt wordn daar.

 4. Gewoon terug sturen. Niks chévere.. Het zijn nu doorverkopers geworden.
  Kopen limoentjes voor 1 naf uit sta dom en verkopen het aan de drive tru korsows voor 2.50 Kan het eindelijk eens echt schoongemaakt wordn daar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *