AD | Viertal advocaten eist drie maanden schorsing

20141113-Eldon 'peppie' sulvaran-chester peterson-anthony eustatius-klacht- Foto Dick Drayer -11

Eis van 3 maanden schorsing voor advocaten Peppie Sulvaran, Anthony Eustatius en Chester Peterson

Willemstad – Als het aan de vier advocaten Jan Burgers, Sandra in ’t Veld, Frida Pais-Fruchter en Barbara Nagelmakers ligt, zullen collega’s Peppie Sulvaran, Anthony Eustatius en Chester Peterson drie maanden geschorst worden.

Dat hebben zij gisteren geëist tijdens de behandeling van hun klacht voor de Raad van Toezicht voor de Advocatuur.

,,Al met al zijn wij de mening toegedaan dat de uitlatingen van verweerders dusdanig ernstig van aard zijn, en het vertrouwen in de advocatuur en de rechterlijke macht in zodanige mate hebben ondermijnd, dat niet met een lichtere straf dan drie maanden schorsing kan worden volstaan”,

besluiten de vier advocaten hun betoog, dat werd gehouden door Burgers. Volgens de vier zijn de uitlatingen aan het adres van de deken – namelijk dat zij voor ‘ondemocratisch, racistisch en corrupt’ is uitgemaakt en dat zij moest ‘oprotten’ – onnodig grievend en beschadigen zij het vertrouwen van het publiek in de advocatuur, de orde en de onafhankelijke rechtspraak.

,,Verweerders hebben zich opruiend uitgelaten op een wijze die geweld propageert, rechtvaardigt of ertoe aanzet, en daarmee de sociale vrede en de politieke stabiliteit in gevaar brengt.”

Burger Nardy Cramm ging een stap verder en verweet de advocaten onderdeel te zijn van een criminele organisatie. Haar betoog zorgde voor veel onrust op de publieke tribune, waarbij de tuchtrechter meerdere malen moest ingrijpen:

,,Ik verzoek u uw ongenoegen of emoties te beperken.”

Sulvaran kondigde aan hier een zaak van te zullen gaan maken.

Bron: Antilliaans Dagblad
Dossier: Fundashon Kòrsou Fuerte i Outónomo (KFO/FKO)

3 Reacties op “AD | Viertal advocaten eist drie maanden schorsing

 1. De advocatuur in Nederland doet het al in broek, bij de gedachte dat ze een simpele berisping van de RvT riskeren.

  De drie “heren” zullen een schorsing van slechts 3 maanden – intern – echter als een overwinning vieren.

  Extern zullen ze zeker de slachtofferrol aannemen. Ze zullen luidkeels schreeuwen dat ze van hun broodwinning beroofd zijn door de, koloniale racistische, rechtsmacht. Een uitleg dat ze gecorrigeerd zijn door hun eigen vakgenoten, zullen ze waarschijnlijk achterwege laten.

  Het gros van hun aanhang is nauwelijks instaat begrijpelijk Nederlands te verstaan noch te spreken, laat staan te lezen.
  Dat geeft de “Heren” de kans om het oordeel van de Raad, naar believe – met rascistische verdachtmaking – uit te leggen. Ze zullen niet schromen om zich te vergelijken met Tula. Ze zullen luid schreeuwen dat ze tot de laatste snik zullen strijden om Curaçao van zijn overheersers te bevrijden. Op de barricade, val aan: dat zal hun oogmerk zijn.

  Het zou niet onverstandig zijn als de Raad het oordeel mondeling uitspreekt in zowel het Papiaments als wel Nederlands, met een idem schriftelijk oordeel. Niet alleen het oordeel zou op deze wijze moeten worden gecommuniceerd. Een mondeling en schriftelijke toelichting waarom en hoe het oordeel tot stand is gekomen – in begrijpelijk en simpel Nederlands en Papiaments – zou ook verhelderend kunnen werken.

  Haal ze wind uit de zeilen!

 2. ik denk dat een hoop mensen het zouden willen dat deze racisten uit hun ambt gezet zouden worden.
  het zijn een stelletje gevaarlijk ophitsers.

 3. alleen 3 maanden? dit zijn geen advocaten-dit zijn schreeuwers het avocatuur niet waardig.Uit hun ambt plaatsen zou veel gepaster zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *