AD | Vluchten van Sunrise opgeschort

Het gaat om een ‘tijdelijke onderbreking’ van de luchtverbindingen met Haïti en de Dominicaanse Republiek | Antilliaans Dagblad

Willemstad – De Haïtiaanse luchtvaartmaatschappij Sunrise Airways stopt vanaf vrijdag 8 maart de vluchten van en naar Curaçao.

Sunrise vloog zowel vanuit Port-au-Prince als vanuit Santo Domingo twee keer per week op luchthaven Hato.

Het gaat om een ‘tijdelijke onderbreking’ van de luchtverbindingen met Haïti en de Dominicaanse Republiek. Het kantoor op Hato blijft gewoon geopend. Volgens Sergio Valkenburg, relations manager Dutch Caribbean, leidt Sunrise Airways al meer dan een jaar ‘zware verliezen op deze routes’ en vooral op die tussen Haïti (Port-au-Prince) en Curaçao.

Sunrise is in afwachting van een nieuw en kleiner toestel dat het mogelijk maakt om verschillende keren per week ‘met behoud van een attractief aanbod’ naar het eiland te vliegen. Maar wanneer er een nieuw vliegtuig komt, van welk type en met welke capaciteit, kon Valkenburg gisteren nog niet zeggen.

De verliezen op de twee routes zijn in ieder geval dusdanig, dat niet kan worden gewacht op de komst van het nieuwe toestel.

Valkenburg zegt dat de maatschappij alternatieven bekijkt en daarover in gesprek is met lokale partijen en de overheid. Paul Pennicook, ceo van de Curaçao Tourist Board (CTB) was gisteren niet bereikbaar voor een reactie. Maar woordvoerster Margie Zoetrum liet weten dat CTB wel op de hoogte is van de beslissing van de op Haïti gevestigde luchtvaartmaatschappij.

Sunrise voert de vluchten op dit moment uit met 6 toestellen: twee van het type Boeing-737, drie Jetstreams en een Cessna. De maatschappij heeft ongeveer 50 medewerkers. De verbindingen vanuit de Haïtiaanse hoofdstad Port-au-Prince en Santo Domingo in de Dominicaanse Republiek met Curaçao zijn de enige twee die tijdelijk gestopt worden. ,,Op alle andere routes blijven we vliegen en we breiden ook uit met vluchten tussen Haïti en Jamaica”, zegt Valkenburg. ,,Onze focus is gericht op charters in de regio.”

Sunrise Airways, met het hoofdkantoor in Port-au-Prince, werd in 2009 opgericht als chartermaatschappij en startte in 2012 met commerciële vluchten. Behalve naar de Dominicaanse Republiek zijn er vluchten naar drie bestemmingen in Cuba: Camaguey, Santiago de Cuba en Havana. In juni vorig jaar sloot de maatschappij nog een overeenkomst met Insel Air voor samenwerking op de onderlinge routes.

Bron: Antilliaans Dagblad

4 Reacties op “AD | Vluchten van Sunrise opgeschort

  1. Jammer, met die vluchten naar Haiti kunnen we leren hoe het er hier over paar jaar uit zal zien.

  2. Het Duitse Condor vanuit Frankfurt zal de volgende zijn? Curacao is een echte favoriet ……….

  3. Vliegen naar Santo Domingo met tussenstop in Haiti is ook niet echt leuk

  4. ‘tijdelijke onderbreking’

    ‘Het kantoor op Hato blijft gewoon geopend’

    Alleen Ro-aasgier van den Heuvel gelooft in dergelijke sprookjes.

    Of we rouwig moeten zijn om het verlies van een Haitiaanse vliegtuigmaatschappij is een tweede. Het land staat alleen bekend om hun goed(kop)e tuinmannen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *