AD | Vluchtschema Insel in de war

De luchtvaartmaatschappij kampt sinds een week met flinke vertragingen en heeft ook een aantal vluchten moeten annuleren.

Willemstad – Wie de afgelopen week een van de omliggende eilanden wilde bezoeken en daarvoor een ticket had geboekt bij Insel Air, kwam veelal van een koude kermis thuis.

De luchtvaartmaatschappij kampt sinds een week met flinke vertragingen en heeft ook een aantal vluchten moeten annuleren.

De directeur van Insel Air, Lars de Brabander, legt uit dat hieraan verschillende redenen ten grondslag liggen. Het begon vorige week donderdag met problemen met de bemanning voor een vlucht naar Sint Maarten. Deze moest geannuleerd worden en om de schade in te halen werd de volgende dag een toestel van Conviasa ingezet.

Vrijdag was er sprake van ‘een klein, technisch probleempje’ aan de enige eigen Fokker 50 van Insel Air die momenteel operationeel is (de andere staat al maandenlang kapot op het vliegveld van Sint Maarten, red.). Het betrof een temperatuursensor van een propeller. Omdat De Brabander geen enkel risico wilde lopen, besloot hij niet te vliegen. De F50 werd uit service gehaald, waardoor een groot gedeelte van het vluchtschema overhoop lag.

Bron: Antilliaans Dagblad

7 Reacties op “AD | Vluchtschema Insel in de war

 1. Als Alvin Daal met Insel gaat vliegen (ipv AA) en Marylin AlcaLM Walle ook (ipv KLM), dan is Insel zo weer winstgevend.

 2. Precies Jan. Als iedereen stopt met boeken bij deze club dan blijft het vliegtuig leeg en is het zo gebeurd met Insel.
  Ik snap mijn landgenoten niet. Die blijven boeken op een kut maatschappij en stemmen op de grootste boeven v/h eiland, ongelooflijk!!

 3. Ik snap mensen echt niet dat ze nog bij deze club boeken. Ik doe dit al vele jaren niet meer. Toch blijven mensen dit doen. Onvoorstelbaar.

 4. Hier kon je op wachten. De laatste stuiptrekkingen van Insel Air. Met dank aan voorgaande regring(en) die er 31 miljoen ingepompt hebben. Belastinggeld natuurlijk.
  L’Histoire se Répète, ALM en nu weer Insel A. Schande.

 5. Joep Meloen

  Dit had werkelijk iedereen kunnen zien aankomen, behalve Martina, die nog steeds blijft volhouden dat het geld pompen in Insel een fantastisch idee was.
  Wat doet zo’n man op economische zaken, wanneer hij zelfs de basics niet begrijpt ?

 6. De rechter heeft gezegd dat als blijkt dat Insel Air eind deze maand niet aan AL haar lopende verplichtingen kan voldoen de maatschappij failliet wordt verklaard.

  Defecte vliegtuigen betekenen geen inkomsten, integendeel, negatieve inkomsten door schadeclaims van reizigers en dure reparaties.

  Tenzij genoemde rechter Irma Lips is, is dit het faillissement van Insel Air.

  En zijn we de 30 miljoen van Kennedy Ruggenaath kwijt, net als tientallen miljoenen aan achterstallige premies en belasting.

  Pabien gobiernu!

 7. Vliegtuigmaatschappij met 1 vliegtuigje.. en een dikke directie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *