AD | Vonnis zaak Gumbs weer aangehouden

Vonnis zaak Gumbs weer aangehouden

Vonnis zaak Gumbs weer aangehouden

Willemstad – In de derde week van februari wordt uitspraak gedaan in de zaak van voormalig hoofd van de Veiligheidsdienst Curaçao (VDC) Edsel Gumbs tegen de regering van Curaçao. Dat heeft het gerecht gisteren bekendgemaakt.

De uitspraak was eigenlijk gepland voor gisteren, maar werd aangehouden tot 19 februari. De zaak van Gumbs sleept al heel lang voort. Gisteren leek er dan eindelijk een uitspraak te komen in de zaak die het oud-VDChoofd tegen verschillende overheidsentiteiten heeft aangespannen. Maar net als voorgaande keren, werd dit wederom aangehouden.

Zoals bekend vecht Gumbs een reeks ontslagen aan die hij van de regering heeft gekregen in drie jaar tijd. Ook de huidige regering heeft Gumbs een ontslagbrief gestuurd.

De strijd tegen de ontslagen is door Gumbs gewonnen, waardoor hij terug mocht naar het werk. Eén van de processen die hij heeft bevochten is zijn overplaatsing naar de gevangenis, waar hij reorganisatiewerkzaamheden zou moeten verrichten.

Tegen dit besluit moet de rechter zich buigen en op 19 januari vonnissen.

Bron: Antilliaans Dagblad
Dossier: Veiligheidsdienst Curaçao (VDC)

Een Reactie op “AD | Vonnis zaak Gumbs weer aangehouden

  1. Als complete nitwits de macht hebben boven capabele mensen , dan gebeurt er dit. Tevens een voorbeeld hoe het rechtssysteem hier in zijn werk gaat.
    Je recht halen en failliet gaan zijn hier synoniemen. Statenleden zijn onschendbaar (helaas)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *