AD | Voorstellen noodfonds Covid-19

De totale kosten van het pakket voor drie maanden bedraagt 765,5 miljoen gulden | Persbureau Curacao

De Commissie Noodfonds Covid-19 doet in een rapport zes voorstellen om te voorkomen dat werknemers massaal hun baan verliezen.

De totale kosten van het pakket voor drie maanden bedraagt 765,5 miljoen gulden.

– Bedrijven met een inkomstenverlies van meer dan 25 procent, krijgen financiële steun waarmee maandelijks tussen de 20 tot 80 procent van de salariskosten kan worden gedekt. Voorwaarde is dat er geen ontslagen vallen onder werknemers in vaste dienst.

– Kleine bedrijven en mensen die een bedrijf hebben zonder personeel ontvangen 1.335 gulden per maand. De sectoren die het zwaarst getroffen zijn krijgen voorrang, zoals openbaar vervoer, horeca, kleinhandel en entertainment.

– Diegenen die na 15 maart hun baan hebben verloren, krijgen een compensatie van maximaal 1.000 gulden per maand. – Mensen die onderstand ontvangen, krijgen een compensatie van 450 gulden per maand, omdat zij nu niet de toegestane 600 gulden met een ‘job’ kunnen bijverdienen.

– Kredietfaciliteiten tot maximaal 100.000 gulden voor micro-, klein- en middenbedrijf in de zwaarst getroffen sectoren om de vaste lasten te kunnen betalen.

– Organisaties en mensen die zorgen voor anderen, zoals ouderen, mensen met een beperking en families met kinderen,

Bron: Antilliaans Dagblad

Een Reactie op “AD | Voorstellen noodfonds Covid-19

  1. ericlapas

    De totale kosten van het pakket voor drie maanden bedraagt 765,5 miljoen gulden. Blijkbaar gaat dit kabinet ervan uit dat dit een sprint is maar dit is een marathon. Bedrijven 3 maanden overeind helpen heeft geen zin de meesten zullen uiteindelijk toch faillet gaan.

    Het is niet bekend hoe groot de beroepsbevolking hier is maar laten we voor het gemak 60.000 mannen en vrouwen nemen, met dit bedrag kan elke huishouding rond 14.000 NAF krijgen. Daar kunnen ze het prima 3 maanden uithouden en als Chebu Sluis, Betrian en Paul de Geus bijdragen, misschien zelfs tot eind van het jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *