AD | ‘Vordering OM heeft geen basis’

Op 30 augustus om 13.30 uur uitspraak | Extra

Willemstad – De vordering van het Openbaar Ministerie voor de ontneming van ruim 2 miljoen gulden van oud-premier Gerrit Schotte (MFK) en zijn partner Cicely van der Dijs, is zonder enige basis.

Dat heeft de verdediging van het tweetal gisteren in de rechtbank tijdens dag twee van de behandeling van het vorderingsverzoek naar voren gebracht.
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft volgens het verdedigingsteam van Schotte en Van der Dijs ‘geen enkel inhoudelijk argument naar voren gebracht en heeft dus niet aan haar bewijslast voldaan’.

,,Het feit dat de rechter drie dagen heeft uitgetrokken voor de behandeling van de ontnemingsvordering, heeft al aangetoond dat een vonnis in de strafzaak Babel niet automatisch betekent dat iemand zich persoonlijk verrijkt heeft en dus automatisch geld kan worden ontnomen”, aldus de verdediging, die verder stelt dat dit een ‘misvatting’ is van het OM. ,,En die is vandaag rechtgezet in de rechtszaal.”

De verdediging van Schotte en Van der Dijs heeft het gerecht verzocht pas uitspraak te doen in de ontnemingszaak wanneer de Hoge Raad in cassatie heeft geoordeeld. Wanneer dat gaat gebeuren, is vooralsnog onbekend. De verdediging meent dat wachten tot een onherroepelijk vonnis op zijn plaats is; de veroordeling van de oud-premier en zijn partner staan immers nog niet vast.

De rechter liet gisteren weten onder andere wegens de complexiteit van deze zaak meer tijd nodig te hebben en daarom pas op 30 augustus om 13.30 uur uitspraak te zullen doen. ,,Ook dit laat al zien dat de stelling van het OM dat direct geld kan worden ontnomen na een veroordeling niet juist is”, zo meent de verdediging.

Bron: Antilliaans Dagblad

2 Reacties op “AD | ‘Vordering OM heeft geen basis’

  1. Ach, zoete lieve Gerritje toch. Je hebt mensen en bedrijven opgelicht en bestolen. Iedereen die je kennen weten van je ongure praktijken. Vooral de “Maffia” is voor jou een aantrekkingskracht: je kleed je, gedraag je en leeft als een Capo di tutti capi di nosstra Curacao. Met als onderneming: legaal een poltitieke organisatie, die nonstop aan “fundraising” doet en gelden ophaalt bij buitenlanders, met beloftes dat de donaties gauw terug verdient zullen worden. Alles in naam van de armen van Curacao. De “computer bussen” worden om de 4 jaar, tijdens de verkiezingstijd, weer van stal gehaald , gewassen en van binnen schoon gemaakt en rijden als advertentie borden door de wijken om de arme jongeren te overtuigen om op jou te stemmen.
    Je bent door de mand gevallen, men ‘gelooft’ je niet meer.
    Rot nu eens en voor altijd, in GODS naam, toch op.
    Wat een smaad voor ons politiek.

  2. Het hebben van Knoops als je advocaat kan misschien ook wel tegen een verdachte werken. Het is vaak eerder zijn naam/reputatie waarop hij zich voorstaat dan dat hij in sommige zaken een dichtgetimmerd pleidooi /repliek/dupliek heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *