AD | VVRP-minister: Aanpassingen nodig in dienstverlening ABC

ABC autobussen | Jeu Olimpio

Willemstad – Ontwikkelingen in het openbaar vervoer brengen met zich mee dat bepaalde aanpassingen moeten worden doorgevoerd in de dienstverlening van het ABC Busbedrijf.

Dat stelt minister Zita Jesus-Leito (PAR) van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) in een persbericht. Daarin stelt zij eveneens dat zij en de directie van het ABC Busbedrijf de verwarring betreuren die onder personeelsleden van het nationale busbedrijf is ontstaan over mogelijke aanpassing van de dienstverlening aan de gemeenschap. Eerder werd gesteld dat de gebruikers van het openbaar vervoer in de nabije toekomst na een bepaald tijdstip niet langer gebruik zouden kunnen maken van het openbaar vervoer. Dit is echter niet waar, zo stelt Jesus-Leito.

,,Een van de belangrijkste doelstellingen van de minister is om het openbaar vervoer te reguleren. Daarom wordt er ook gewerkt aan een mobiliteitsplan”, aldus het persbericht.

,,De minister wil het openbaar vervoer efficiënter, toegankelijker, betrouwbaar en betaalbaar maken waardoor de gebruiker er zelf voor kiest om zijn auto thuis te laten en gebruik te maken van het beschikbare openbaar vervoer.”

In het mobiliteitsplan van de VVRP-minister zijn bepaalde aanpassingen opgenomen, die het directe gevolg zouden zijn van recente ontwikkelingen op het gebied van openbaar vervoer. De aanpassingen hebben onder andere te maken met de regulering van de dienstverlening op basis van de dagelijkse behoefte.

,,Dit betekent niet dat de gebruiker na een bepaald tijdstip niet langer gebruik kan maken van het openbaar vervoer”, aldus de minister. Wat de aanpassingen dan wel concreet inhouden, wordt in het persbericht niet duidelijk gemaakt.

Wel geeft de minister aan dat de regering en directie van het ABC Busbedrijf hard werken aan de concretisering van de plannen en belooft zij dat deze plannen noch de gebruiker, noch het personeel van het ABC Busbedrijf nadelig zullen beïnvloeden.

Bron: Antilliaans Dagblad

4 Reacties op “AD | VVRP-minister: Aanpassingen nodig in dienstverlening ABC

  1. Of het nu om ABC, Aqualectra, een gem. overheids nv, of over de horeca gaat, steeds hebben wij het over Dienstverlening. Iets wat hier helaas niet aanwezig is. De gem. dienstverlener kijkt je aan met een blik van “waarom kom jij mij storen”. Iedere dienstverlener hier, heeft geen benul van het feit, dat wij hun boterham betalen.

  2. Ay het is heel simpel , nos mes por .

  3. Hat kan verkeren dat je een verkeerde Minister van Verkeerd verkeer hebt zitten die telkens de verkeerde verkeers beslissingen neemt.

    Weer hoog tijd voor een peperdure verkeersbeurs!

  4. ‘De aanpassingen hebben onder andere te maken met de regulering van de dienstverlening op basis van de dagelijkse behoefte’.

    Waar halen ze deze waardeloze ministers vandaan, vraag ik me af. Het is logisch dat als de politie de bussen stopt op zoek naar illegalen, dat die niet meer met de bus reizen en dat, het inkomsten voor het busbedrijf scheelt.

    Hé’,hé, je moet deze waardeloze ministers en hun ambtenaren echt alles voorkauwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *