AD | Waarschuwing voor schildpad Playa Piskadó

De schildpad Westpunt bijjt snorkelaars | Ard Vreugdenhil

Op de Facebookpagina van Sea Turtle Conservation Curaçao (STCC) worden bezoekers van Playa Piskadó op Westpunt gewaarschuwd voor deze schildpad, die de laatste weken rond het drukbezochte strand hangt.

STCC geeft aan meldingen te hebben ontvangen dat deze schildpad ook snorkelaars en duikers bijt.

Blijf daarom op afstand, zo waarschuwt STCC, want een beet van de schildpad, zal je zeker voelen.

Bron: Antilliaans Dagblad

4 Reacties op “AD | Waarschuwing voor schildpad Playa Piskadó

  1. Nature taking care of itself. Bravo turtle! Ga zo door. Flink bijten. Mijn lievelings strand voor gewone mensen en vissers van dit eiland is nu ook helemaal ingepikt door de toeristen. Er blijft langzamerhand niets over voor onze mensen. Alles wordt verkocht aan de toerist die alleen maar selfies wilt maken, alcohol drinken en roken. Only money talks. And nature moet hiervoor boeten.

  2. ericlapas

    De schildpad, ook wel bekend als de tortuga. Ik kan me nog in mijn tienerjaren herinneren dat de oudjes zeiden, webu di tortuga i sopi di juguana ta bon pa para basora. Dit was voordat de schildpad en de leguaan op de lijst van beschermde dieren werd geplaatst.

    Sindsdien merken we aan de kwaliteit van de neger dat de vaders geen schildpad eieren en leguanen soep meer eten voordat ze een kind verwekken maar chemische troep als viagra gebruiken.

    De kwaliteit van de neger gaat met de dag achteruit dus vandaar een oproep om weer de jaag op schildpadden en leguanen toe te staan.

  3. Ik zou zeggen maakt er soep van.

  4. Een trage schildpad die bijt… gaat het hier niet toevallig om Menki Rojer?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *