AD | Werkloosheid Aruba gedaald naar 7,3%

Aruba Evelyne Wever Croes | Antilliaans Dagblad

Oranjestad – De werkloosheid is de afgelopen anderhalf jaar afgenomen van 8,9 procent naar 7,3 procent van de beroepsbevolking. Dat blijkt uit de resultaten van het onlangs gehouden arbeidsmarktonderzoek.

Minister-president Evelyn Wever-Croes maakte de gunstige cijfers gisteren bekend, samen met minister van Sociale Zaken en Arbeid Glenbert Croes en minister van Economische Zaken, Financiën en Cultuur Xiomara Ruiz-Maduro.
De premier benadrukte dat het beleid van de regering vooral gericht is op het creëren van werkgelegenheid voor jongeren. ,,In 2017 was de jeugdwerkloosheid 19,4 procent. Nu is die afgenomen tot 16,2 procent.

Het kabinet voert naar eigen zeggen agressief beleid om de werkgelegenheid aan te wakkeren. ,,We zijn duidelijk op de goede weg, maar de huidige 4.680 werklozen zijn er nog veel te veel”, aldus minister Croes.

Minister Ruiz-Maduro is blij dat het beleid zijn vruchten afwerpt. ,,Fijn dat we dit goede nieuws bekend mogen maken. Ons land heeft te maken met uitdagingen op het menselijke vlak, maar ook economisch.” Ze noemde het gevoerde economische beleid ‘sterk en veerkrachtig’.

De bewindsvrouw zegde toe over ongeveer twee weken een presentatie te geven van het economische beleid. ,,Dat is gericht op verbetering van het investeringsklimaat, innovatie en diversificatie.”

Voor dat laatste werkt de regering aan het ontwikkelen van zes ‘veelbelovende’ sectoren, met behulp van belastingregelingen. ,,Ons beleid is gericht op een betere kwaliteit van leven voor iedereen en verlaging van de kosten van levensonderhoud”, aldus Ruiz-Maduro.

Bron: Antilliaans Dagblad

2 Reacties op “AD | Werkloosheid Aruba gedaald naar 7,3%

  1. Maar hoe ontwikkelt zich de arbeidsproductiviteit?
    Je kunt werkzaamheden die door één persoon kunnen worden uitgevoerd door 2 personen laten doen en dat verlaagt optisch het werklozencijfer maar is eigenlijk verborgen werkloosheid.
    Dus er zijn meer kengetallen nodig om te bepalen of de daling van het aantal werklozen inderdaad de economie een boost geeft. (en niet een verschuiving van een werkloosheidsuitkering naar een (overheids-)salaris waar geen nuttige toegevoerde waarde tegenover staat).

  2. Tja, als je 75% van de bevolking op de payroll van de overheid zet is dat niet zo moeilijk,

    Intussen heeft het eiland een begrotings- en financieringstekort waarvan een Afrikaanse bananenrepubliek zou schrikken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *