AD | Werkloosheid Curaçao ongekend

,,Zelfs met een afnemende bevolking ontdekte het CBS de toename van meer dan 6.000 werklozen in de afgelopen zes maanden”, aldus het onderzoeksbureau.

Willemstad – Op Curaçao is het werkloosheidspercentage in de maand april van dit jaar significant gestegen naar 21,2 procent. In september 2018 was het werkloosheidspercentage nog 13,4 procent.

Het aantal werklozen is in de afgelopen zes maanden gegroeid van 9.424 personen (december 2018) naar 15.464 (april 2019); een stijging van 64 procent.
Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), dat dit resultaat heeft verkregen uit het Arbeidskrachtenonderzoek.

,,Zelfs met een afnemende bevolking ontdekte het CBS de toename van meer dan 6.000 werklozen in de afgelopen zes maanden”, aldus het onderzoeksbureau.

Het CBS: ,,Werkloosheid heeft een rechtstreeks effect op particuliere huishoudens. Naarmate de koopkracht van huishoudens daalt, kan dit leiden tot meer werkloosheid, doordat bedrijven minder inkomsten genereren. Het heeft daarnaast gevolgen voor de overheidskas, omdat lagere koopkracht lagere inkomsten betekent voor de overheid en dus een onbalans in de begroting.”

Sinds 2017 is er sprake van een negatief migratiesaldo, er gaan dus meer mensen weg van het eiland dan er binnenkomen. Het CBS hierover: ,,Er heerst een onvrede onder de bevolking vanwege de slechte economische situatie.”

Bron: Antilliaans Dagblad

6 Reacties op “AD | Werkloosheid Curaçao ongekend

 1. Werkloosheid, armoede, criminaliteit. Onlosmakelijk met elkaar verbonden. Over het laatste kunnen eel mensen meespreken, want het loopt in het Oosten van het eiland de spuigaten uit. +40 inbraken p.m.

  Dan natuurlijk ook niet het grote aantal verslaafden meegeteld die ook in het “Oosten” bezig zijn. Inbraken en zelfs overvallen, van de week bij het tanken bij v. Dis Caracasbaaiweg stond er eentje te bedelen met een brandende sigaret tussen zijn vingers en te schreeuwen. Ik bedoel eigenlijk maar dat ze zich duidelijk naar andere gebieden verplaatsen. Een gedwongen opname zou de laatste stap in het hulpverleningstraject moeten zijn. Als alle andere mogelijkheden geprobeerd zijn(wat ik niet geloof) en iemand is een acuut gevaar voor zichzelf of zijn omgeving. In ieder geval zoals het nu gaat, gaat het niet.

 2. En dan te weten, dat die werkloze m rojer met z’n lelijke grote muil en snoepreisjes maakt naar de wallen gaat ipv op ipko te verschijnen weg met dit monster.

 3. ericlapas

  Volgens mij loopt @Curacao Revisited, een beetje achter, het is zo dat lokale dames ook tijdens ladiesnight dansen maar er zijn steeds minder mannen die biljetjes in hun string stoppen.

  Sommige van deze dames adverteren zelfs via facebook, laatst zag ik een filmpje van een dame di zei, “bin wak mi bati mi tonto den Campo diamars awor”

  Wellicht kan het nu weer wat aantrekken want vanaf 1 juli is entree voor 60+ van 10 gulden naar 1 gulden gegaan.

  Op zich leuk voor onze gepensioneerden om hun seksleven wat spannender te maken ipv de hele dag in Punda zitten zuipen.

 4. Curacao Revisited

  het is vooral een gebrek aan initiatief en ondernemerschap die ons nekt: wat stopt jou als jonge, ambitieuze werkloze vrouw om gewoon de stoute schoenen aan te trekken en tijdens ladies night je kans te pakken?
  Al met al is het 10-10-10 experiment hopeloos gefaald.

 5. ericlapas

  Het aantal werklozen is in de afgelopen zes maanden gegroeid. Met Koeiman als minister van SOAW kunnen wij ook niet anders verwachten.

  Een werkeloosheid van meer dan 20%, wordt het geen tijd om dit kabinet naar huis te sturen?

  Het is erg om werkeloos te zijn vooral hier want onderstand is ook niet van kanta Makamba.

  Wat voor de werkenden ook heel erg is, om elke dag van de werkgever te moeten horen, dankzij mij hebben jullie werk. Laatst hoorde ik Jachmien Pinedo nog op de radio zeggen dat zij trots is dat zij jongeren werk kan geven.

  Wat Jachmien hiermee wilt zeggen is, het is dankzij haar dat Jo-Ann Da Gosta Gomez, Jarmôn de Lima en Carlton niet vrachtwagen chauffeurs in openbare toiletten voor geld hoeven te pijpen..

  Je zou toch voor zo een vrouw die zo veel minachting voor haar personeel heeft, werken zeg.

 6. En dan zijn de betaald werklozen, zoals Menki Rojer en Tilly Pikerie (waarvan er duizenden zijn) nog niet eens meegeteld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *