AD | Werkstraf 40 uur voor Serphos

Norman Serphos en raadsvrouwe Olga Kostrzewski | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Norman Serphos, de geschorste woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) heeft gisteren van het Gerecht in Eerste Aanleg een onvoorwaardelijke werkstraf van 40 uur opgelegd gekregen.

Indien deze straf niet naar behoren wordt uitgevoerd, wordt Serphos 20 dagen in hechtenis gesteld. Eerder had het Openbaar Ministerie een voorwaardelijke taakstraf voor de duur van 60 uur tegen Serphos geëist, te vervangen door dertig dagen hechtenis met een proeftijd van twee jaar.

De rechter acht wettig en overtuigend bewezen dat Serphos op 20 december 2018 een valse aangifte heeft gedaan ‘door willens en wetens in strijd met de waarheid bij de politie aangifte te doen dat zijn Facebook-account was gehackt’.

Het verweer van de raadsvrouw van Serphos dat hij heeft gehandeld in een noodtoestand gaat volgens het gerecht niet op. De rechter acht namelijk niet aannemelijk dat Serphos zich vanwege doodsbedreigingen naar aanleiding van een door hem op Facebook geplaatst commentaar gedwongen achtte om in strijd met de waarheid aangifte te doen.

Uit het dossier blijkt namelijk – zo voert het gerecht aan – dat Serphos op aandringen van de procureur-generaal en de hoofdofficier van justitie aangifte heeft gedaan, nadat Serphos aanvankelijk zelf geen aangifte wilde doen.

,,Het doen van een valse aangifte is strafbaar omdat daardoor het gevaar bestaat dat politie en justitie misleid worden”, aldus de rechter. ,,De verdachte heeft zich daaraan schuldig gemaakt, nota bene toen hij zelf werkzaam was bij het Openbaar Ministerie. Het gerecht rekent dat de verdachte zwaar aan.”

De rechter stelt dan ook vast dat met de vervolging van Serphos geen sprake is van ‘het schieten met een kanon op een mug’ zoals door de raadsvrouw van Serphos, Olga Kostrzewski, ter terechtzitting is aangevoerd.

Gelet op het vorenstaande kan volgens het gerecht van een rechterlijk pardon geen sprake zijn en is er geen reden om de verdachte een taakstraf in de vorm van een werkstraf van aanzienlijke duur op te leggen. Alle omstandigheden in aanmerking genomen, is de rechter tot de slotsom gekomen dat de ernst van het bewezenverklaarde onvoldoende tot uitdrukking komt in de door de officier van Justitie gevorderde straf en heeft Serphos daarom veroordeeld tot een taakstraf in de vorm van een werkstraf voor de duur van 40 uur, subsidiair 20 dagen hechtenis.

Zijn advocaat heeft gisteren op TeleCuraçao verklaard een klacht in te dienen bij het Hof over het feit dat het OM niets heeft gedaan met de doodsbedreiging aan het adres van Serphos. Zij is van mening dat hier ook een vervolging voor moet plaatsvinden.

Serphos vertelde op televisie dat hij veertien jaar ambtenaar is geweest en zes jaar heeft gewerkt bij het OM. Hij hoeft daar niet per se terug. Wel stelt hij dat de valse aangifte alleen hemzelf heeft benadeeld en niemand anders en dat hij graag weer wil werken.

Bron: Antilliaans Dagblad

7 Reacties op “AD | Werkstraf 40 uur voor Serphos

 1. De Rechtsstaat

  Mijn beste forumvriend maak zich zorgen over mij. Deze beste man heeft mij meermaals uitgemaakt voor Norbert George en hij had het helemaal mis. Nu is ie een of ander ondernemer uit Duitsland of zo.

  Maar zonder enig bewijs ben je voor mij ongeloofwaardig.

 2. Abraham Mossel

  @ Derechtstaat zegt, wat een patser zeg, heb je wel eens in een spiegel gekeken, klokken luider ! van de Notre-Dame. Doet zo’n boggel altijd mee sjouwen echt zeer Reggie.

 3. Trots op Curaçao

  Karma is een bitch……

 4. ‘Hij hoeft daar niet per se terug.’

  Wat een arrogantie! Serphos heeft een strafblad, en hij verwacht dat het OM een ander baantje voor hem regelt?

  Ongelooflijk dat het OM hem nog steeds doorbetaalt. Inderdaad, Norman Serphos is de nieuwe Tilly Pikerie.

 5. De Rechtsstaat

  Ooit heeft iemand bij het OM Curaçao bedacht dat ze dichter bij het volk moesten komen. Helaas in de uitvoering van deze werd gekozen voor iemand die geen besef had van het strafrecht. Zijn juridische kennis was beperkt en na al die jaren was er geen enkele vooruitgang te bespeuren. Dat ie vandaag roept “nan a laga mi kai manera fruta putri”, is je eigen schuld (was toch lachwekkend een interview tussen jou en die z.g. juridische kenner van Direct).

  Wat een patser zeg, met zijn zelf verhevenheid als persvoorlichter van het hof, i.p.v. de papegaai van het OM.

 6. Norman Sephos heeft een strafblad.. Dan kan hij Statenlid worden voor de MFK

 7. ‘Serphos vertelde op televisie dat hij veertien jaar ambtenaar is geweest en zes jaar heeft gewerkt bij het OM. Hij hoeft daar niet per se terug.’

  Hij hoeft daar niet per se terug? Serphos heeft een strafblad, dan is het gewoon wegwezen bij het OM! Ontslag!

  Of wil Serphos de nieuwe Tilly Pikerie worden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *