AD | Wilsoe: Waar blijft Van Raak?

Elmer Kade Wilsoe (Pueblo Soberano): Waar blijft Van Raak?

Elmer Kade Wilsoe (Pueblo Soberano): Waar blijft Van Raak?

Willemstad – Waar blijft Ronald van Raak, oftewel het rakkertje, met zijn vragen nu minister Ivo Opstelten en staatssecretaris Fred Teeven zijn opgestapt? Die vraag is door Statenlid Elmer Wilsoe opgeworpen tijdens de wekelijkse partijbijeenkomst van regeringspartij Pueblo Soberano.

,,Ik heb het rakkertje niets horen vragen, hij stelt aldoor vragen over gokken op Curaçao, corruptie”, aldus Wilsoe afgelopen zaterdag in zijn toespraak bij het partijgebouw van de PS. De parlementariër had het ook over zes medewerkers van de ABN Amro in Dubai die ontslagen waren omdat zij hadden gesjoemeld.

Als het om Nederlanders gaat, wordt er gezegd dat ze sjoemelen. Gaat het daarentegen om Curaçaoënaars, dan worden zij voor corrupt uitgemaakt, zo zei de parlementariër.

Wilsoe bracht ook naar voren dat ex-secretaris Teeven zich niet meer herinnerde of hij destijds een deal van 1,2 of 4,7 miljoen had afgesloten met een drugsbaron.

,,Pas toen hij ermee werd geconfronteerd, herinnerde hij het zich, maar toen kon er niets meer gedaan worden.”

Als dit op Curaçao was gebeurd, dan hadden zowel Van Raak als de Nederlandse media daarover vragen gesteld, over wat er met het verschil tussen 1,2 en 4,7 miljoen was gebeurd, zo sprak Wilsoe de zaal toe.

In zijn toespraak gaf hij een sneer richting onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang. Zij had naar aanleiding van het aftreden verklaard dat de bewindslieden over een innerlijke beschaving beschikten die hen ertoe bracht om niet langer in functie te zijn.

Volgens het PS-Statenlid hebben Nederlanders de innerlijke beschaving om te roven, dat blijkt uit hun geschiedenis. De politicus somde op hoe Nederland van de slavernij rijk was geworden en noemde ook de moordpartijen in Indonesië. Suriname werd als voorbeeld aangehaald van hoe zwaar dat land het van Nederland te verduren had.

Nederland heeft in de ogen van het Statenlid geen enkele morele autoriteit.

,,Laat staan om vragen te stellen over wat er op het eiland gebeurt, maak eerst je eigen huis schoon rakkertje.”

Bij diezelfde bijeenkomst verklaarde partijgenoot Jaime Cordoba dat minister Opstelten en staatssecretaris Teeven moesten opstappen omdat ze de Tweede Kamer hadden voorgelogen. Opstelten had naar de mening van Cordoba al veel eerder moeten opstappen. En wel omdat zijn secretaris-generaal aan kinderen had gezeten. De opgestapte minister sprak met het Openbaar Ministerie om de zaak te seponeren en de bewuste man naar huis te sturen, zo legde Cordoba uit.

Toen er vanuit Nederland kritiek was op de Curaçaose veiligheidsdienst, had het land geen recht van spreken, zo oordeelde het Statenlid.

De parlementariër verwees daarbij naar de slechte naam die de Nederlandse veiligheidsdienst, de AIVD, heeft. Deze dienst had illegaal 1,8 miljoen burgers getapt en ook samengewerkt met de onderwereld, aldus Cordoba.

Bron: Antilliaans Dagblad
Dossier: Gokken – casino’s & loterijen (FWNK, GCB & illegale loterijen)

12 Reacties op “AD | Wilsoe: Waar blijft Van Raak?

 1. Van raak heeft meer fatsoen in zijn pink, dan wilsoe in zijn hele vette lichaam.

 2. “Volgens het PS-Statenlid hebben Nederlanders de innerlijke beschaving om te roven, dat blijkt uit hun geschiedenis. “…
  Het feit dat Wilsoe roven als een innerlijke beschaving ziet, zegt genoeg over deze minkukel, toch? 🙂

 3. Fred de Haas

  De heer Córdoba is wel de laatste die het over ‘veiligheidsdiensten’ zou moeten hebben. Iedereen weet wat er is gebeurd met de Veiligheidsdienst van Curaçao.

 4. Heb medelijden met de sullige looser Wilsoe, die in het weekende in de PS sede de grote staatsman acteert maar de rest van de week 4 keer per dag zijn ondergoed verwisselt omdat hij het doorlopend in de broek doet van angst voor zijn baas Robby dos Santos.

  Deze stakker zou een tijdje in de Caprileskliniek opgesloten moeten worden.

 5. Wat een domme man. Minister is een functie, niet een persoon.

 6. Wilsoe is de brullende spiegel van absurditeit, getint met een lachwekkend en patetisch stoerheid die, zoals al bekend, overgaat in een karikaturesk overgrote bril.

 7. PS Partido Stupido

 8. Wilsoe de mislukte leider van de PS.
  De man zonder schaamtegevoel met een enorme dikke plaat beton voor zijn hoofd.
  De PS een kleine groep gefrustreerde mensen
  Ooit door Wiels samen gebracht door zijn haatzaaierij praatjes op de radio.
  Zonder Wiels is de PS een groepje zielige volgelingen zonder leider.
  Wilsoe, doe jij het licht uit??

 9. En zo blijkt het wederom dat deze persoon niet gehinderd wordt door enige intelligentie.
  Wel de splinter in andersmans ogen zien, maar niet de balk in eigen ogen. (dat gaat ook niet met zo’n mafia zonnebril op)

 10. Volg hun voorbeeld Wilsoe maar neem ook Schotte mee en nog wat van je “kompinchis” die veel meer op hun kerfstok hebben. Als de politici en statenleden hier hun verantwoording zouden nemen voor “vuile zaakjes” blijft er niemand meer zitten.

 11. Appels en Peren, maar dat verschil komt Wilsoe niet uit. Hij staat zoals gewoonlijk weer populistisch dommetje te spelen. Wat niet tot hem doordringt dat juist het opstappen van in opspraak geraakte politici, hier NIET gebeurd. Dus wiens huis is er nu het smerigst?

  Stapte men hier wel op of zou men daartoe gedwongen worden, dan had dezelfde Wilsoe ivm zijn rol in het veiligheidsdienst debacle en de brieven aan Clinton en dergelijke, de Staten al lang moeten verlaten. Wilsoe is er bij uitstek het voorbeeld van dat zelfs fatsoen hier niet eens een rol hoeft te spelen in zijn “voorbeeldfunctie”.

 12. Arme Wilsoe, heeft overal gefaald en is dus geeindigd bij de overheid waar onkunde en corruptie wel beloond wordt in plaats van afgestraft.

  Het geval Opstelten en Teeven geeft juist aan dat de democratie in Nederland functioneert. Er wordt afgerekend met politici die de fout ingaan en dat gebeurt op Curacao niet.

  Neem Wilsoe zelf, heeft zich gedragen als het doodsbange schoothondje van dos Santos met zijn brief voor hem aan de Amerikaanse regering. In Nederland een doodzonde, en reden voor onmiddellijk opstappen en ontslag.

  Neem nog eens Wilsoe, met het regelen van een baantje voor zijn gehandicapte zoon bij het Curacaohuis via partijgenote Fraudelyne Wiels. In een beschaafd land als Nederland weer opstappen of ontslag.

  In Nederland stappen bestuurders op die een paar kilomter te veel gedeclareerd hebben. Op Curacao blijft iemand zitten die onrechtmatig met een diplomatiek paspoort heeft gereisd en zelfs aangifte van verlies daarvan gedaan heeft terwijl het gewoon thuis in de kluis had liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *