AD | Wind mee voor Aqualectra

Aqualectra | Antilliaans Dagblad

Willemstad – Twee van de drie productie-units van Aqualectra die lange tijd buiten werking waren, zijn inmiddels weer aangesloten op het elektriciteitsnetwerk. De derde volgt de komende week.

Dat zegt woordvoerster Sharo Bikker desgevraagd. ,,Door de vele wind hebben we, ondanks het tijdelijk wegvallen van de 22 megawatt van Curaçao Refinery Utilities (CRU), geen problemen met de stroomvoorziening op het eiland”, zegt Bikker. ,,De twee installaties zijn op het netwerk aangesloten, maar leveren geen stroom, ze dienen nu als reservecapaciteit.”

De drie productie-units kunnen samen 25 megawatt stroom leveren. De defecte machine van de energiecentrale Dokweg II was begin februari al gerepareerd. Het ging om een fabrieksfout van het Finse bedrijf Wärtsilä. Bij de machines van de centrale op het Isla-terrein ging het om een defecte generator. De ene werd in Frankrijk gerepareerd, de ander lokaal, met behulp van buitenlandse technici.

De installaties van CRU liggen sinds begin februari plat vanwege groot onderhoud. Het is volgens Henny Cornelia, woordvoerder van Refineria Isla, voor het eerst in 30 jaar dat op dergelijke schaal reparaties worden uitgevoerd.

Voor het uitvoeren van de werkzaamheden, waarvoor twee weken is uitgetrokken, zijn 900 Venezolanen ingevlogen.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *