AD | Zondag ‘Dag van reflectie’

Rhuggenaath roept mensen op de kinderbescherming te bellen als zij het vermoeden hebben van kindermishandeling | Persbureau Curacao

Zondag mag niemand de straat op. Alle verkeer is verboden en ook supermarkten zijn gesloten. ,,Gebruik deze zondag als een dag van reflectie”, zei premier Eugene Rhuggenaath gisteren tijdens een persconferentie.

,,Sta eens even stil bij wat we nu doormaken. Wat leert dit virus ons? Misschien moeten we minder materialistisch zijn, minder egoïstisch. Denk daar eens over na, dat kan de pijn verzachten.”

Rhuggenaath beseft dat iedereen moeilijke tijden doormaakt, maar hij ziet lichtpuntjes. ,,Hoe ouders hun kinderen helpen met schoolwerk, de creativiteit die naar boven komt.”

Maar de premier krijgt tegelijkertijd ook signalen van misbruik van kinderen. ,,Dat raakt mij diep. Dat kunnen we natuurlijk niet tolereren. Ik heb er begrip voor dat deze periode waarin we thuis moeten blijven, gepaard gaat met spanningen, maar dat mag niet ten koste gaan van onze kinderen. Blijf voor ze zorgen.”

Rhuggenaath roept mensen op de kinderbescherming te bellen als zij het vermoeden hebben van kindermishandeling. ,,Die kunnen op afstand hulp bieden.”

Bron: Antilliaans Dagblad

4 Reacties op “AD | Zondag ‘Dag van reflectie’

 1. Rhuggenaath is een joker die perfect past tussen de andere clowns. De zoveelste nationale schande!

 2. Knoek-koe

  ……”Misschien moeten we minder materialistisch zijn, minder egoïstisch. Denk daar eens over na, dat kan de pijn verzachten……”

  Denk daar zelf maar eens over na: Rguhggenasth.
  Nooit zoveel materialisme en hebzuchtig egoïsme gezien als in deze regering., de regering die de flagrante corruptie en nepotisme zou stoppen.

  Begin maar eens met uw eigen salaris op Naf 1 te stellen. Dan toont u solidariteit met de 20 tot 25 duizend burgers die direct getroffen zijn en hun inkomen kwijt zijn.

  En u heeft iets meer veerkracht en reserves dan die 20 tot 25 duizend mensen.. die hun baan/ inkomen kwijt zijn…daar hebben u vriendjes en uw sponsoren wel voor gezorgd.

 3. Ik vind het een prima dag voor reflectie,
  Hoe heeft het kunnen gebeuren dat het eiland binnen 10 jaar van een perfecte start positie is gezakt naar de positie dat het Nederland om hand-outs moet vragen. Omdat geld lenen op de internationale krediet markt onmogelijk is.
  Een ander punt van reflectie is, beste premier, heeft u alles in uw macht gedaan om verder afzakken te voorkomen?
  Heeft u, geprobeerd om een eind te maken aan nepotisme?
  Heeft u uw best gedaan om verspilling op de departementen te stoppen?
  Heeft u uw best gedaan om de winstgevendheid en efficiëntie van de staats nv’s te verhogen?
  Heeft u uw best gedaan om de juiste mensen op de juiste plekken te krijgen?
  Heeft u uw best gedaan om een eind te maken aan exorbitante beloningen?
  U heeft veel om zich over te bezinnen

 4. Curacao revisited

  “Misschien moeten wij minder materialistisch zijn, minder egoïstisch “.
  Nou meneer rhuggenaath wat stopt u om als eerste een voorbeeld te stellen en een pay cut te accepteren?! Of moeten al onze offers weer door anderen gebracht worden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *