AD | Zonnepanelen voor ‘schip’ en ‘toren’

Zonnepanelen voor ‘schip’ en ‘toren’

Zonnepanelen voor ‘schip’Amicorp  en ‘toren’ Amicasa

Willemstad – De kantoorpanden van Amicorp en Amicasa op Parera worden binnenkort voor een belangrijk deel voorzien van stroom opgewekt uit zonneenergie. Het project wordt opgeleverd in december. De parkeerplaats naast het Amicorp-gebouw is overdekt gemaakt en hier zijn zonnepanelen op bevestigd. Het draagt zo bij aan de stroomvoorziening voor de twee kantoorkolossen: het ‘schip’ van Amicorp en de ‘toren’ van Amicasa.

Bovenop het dak van de ‘toren’ komen eveneens panelen. De panelen samen leveren een vermogen op van ongeveer een kwart megawatt met een output van ongeveer 425.000 kWh. Bij de bouw van beide panden waren al voorzieningen getroffen om de gebouwen zo zuinig mogelijk te maken qua energieverbruik.

Met deze aanvulling erbij zal het financiële plaatje er nog gunstiger uitzien. Tijdens een bijeenkomst op Parera werd nadere informatie verstrekt over het project. Er werd uitgelegd hoe er geprofiteerd kan worden van de gunstige voorwaarden op de locatie.

Daarnaast werd uitgelegd hoe er naast de aansluiting op het net van Aqualectra zonne-energie aangewend kan worden om in de energiebehoefte te voorzien. Men heeft zich er vooraf van verzekerd dat de schaduw van de twee kantoren weinig of geen invloed heeft op de stroomproductie van deze panelen. Dit is één van de twee projecten die Coral Solar Investments nv financiert.

Het andere project betreft zonnepanelen op het dak van het bedrijfspand van de plantage CuraAloë op Sint Joris. Dat project wordt ergens in het eerste kwartaal van 2015 opgeleverd.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *