AD | Zoo krijgt steun overheid

Zoo krijgt steun overheid | Jeu Olimpio

Willemstad – Parke Tropikal heeft eindelijk de aandacht en steun van de overheid, waar de dierentuin al jaren om vroeg. Directeur Bert Isenia is dolblij.

,,Dankzij geweldige medewerking, kunnen we ervoor zorgen dat de dieren hier veilig zijn.”

Na een reeks incidenten was vorige maand voor directeur Bert Isenia de maat vol. Tijdens een Sinterklaasviering werden dieren in Parke Tropikal slachtoffer van mishandeling en vandalisme. Kinderen gooiden met stenen naar de varkens en in de kinderboerderij. Een konijn overleed door de klap van een steen.

Iemand probeerde kapucijnapen een sigaret te laten roken en tot overmaat van ramp werd een paar dagen later de 40-jarige blauwgele ara gestolen.

Isenia was er kapot van. ,,Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt. We zijn al zes, zeven jaar bezig met het verbeteren van de omstandigheden binnen de zoo. Maar het traject verloopt moeizaam, omdat we steeds geen toestemming krijgen voor aanpassing van de infrastructuur”, zei hij.

Gisteren maakte hij bekend dat die steun er inmiddels wel is. Het ministerie van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP) en de uitvoeringsorganisatie Ruimtelijke Ontwikkeling en Planning (ROP) zijn afgelopen weken regelmatig bij Parke Tropikal op bezoek geweest om de situatie te bekijken en te overleggen met de zoo-directeur.

In de eerste week van januari zullen alle vergunningen worden aangevraagd die nodig zijn om de muren rond de Curaçao Zoo te verhogen en andere maatregelen te nemen om te voorkomen dat vandalen en dieven opnieuw toe kunnen slaan in de dierentuin. Isenia en zijn team hebben een masterplan voor de dierentuin ontwikkeld. ,,Ik heb er nu alle vertrouwen in, dat dit goedgekeurd wordt”, zegt hij.

Isenia is vol lof voor Kathleen Cicilia, hoofd van ROP: ,,De manier waarop zij het team van de dierentuin bijstaat, en met ons meedenkt, is ongekend”, zegt Isenia. Ook is hij te spreken over Emylou Capriles van het ministerie van VVRP.

Bron: Antilliaans Dagblad

Een Reactie op “AD | Zoo krijgt steun overheid

  1. Abraham Mossel

    Wat een zielig verhaal hé, en geen hond die er aan mee helpt om het beter te laten worden, zonder zelf hun dikke pens eerst vol te vreten, kijk naar de magere hond en de vol gevreten papagaaien? . hoe dom kan je zijn om deze niks nutten te sponseren!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *