AD | Zuleika Lasten voorzitter Gaming Control Board (GCB)

Zuleika Lasten als financieel expert en tevens voorzitter Gaming Control Board (GCB)

Willemstad – In de Raad van Commissarissen van de Gaming Control Board (GCB) zijn onlangs drie nieuwe leden benoemd op voordracht van de minister van Financiën, Kenneth Gijsbertha (MAN) en met goedkeuring van het Bureau Toezicht en Normering Overheidsentiteiten (SBTNO).

Het gaat om Zuleika Lasten in het profiel van financieel expert en tevens voorzitter, Charlton Donker in het profiel van deskundige op het gebied van toezicht en naleving van de wet en regelgeving ter bestrijding en beperking van witwaspraktijken en Jamir Barton in het profiel van een bedrijfseconomisch deskundige. In de motivatie van de minister staat:

,,Lasten beschikt over financiële kennis en ervaring. Zij heeft jaren ervaring in de private sector als financieel deskundige en was de laatste vijf jaar tax-partner bij PricewaterhouseCoopers. Voorts is Lasten van diverse commissies lid (geweest), waaronder vicevoorzitter van de Curaçao International Financial Services Association (Cifa). Donker heeft expertise opgebouwd in het toezichthouden op beveiliging van digitale netwerken en systemen in combinatie met het toepassen van gezonde bedrijfseconomische principes. Barton beschikt over gedegen bedrijfseconomische kennis en ervaring. Hij werkt sinds 2013 in zijn eigen bedrijf als financieel adviseur en heeft veel ervaring met het analyseren van financiële cijfers en begrotingen.”

SBTNO stelt in het advies nog dat voor de vervulling van de functie van deskundige op het gebied van (gok)verslaving binnen de RvC, gezocht moet worden naar een kandidaat die over voldoende bestuurservaring in een toezichthoudende functie beschikt.

Bron: Antilliaans Dagblad

5 Reacties op “AD | Zuleika Lasten voorzitter Gaming Control Board (GCB)

 1. Lasten heeft een flink bedrag moeten betalen voor haar partnerschap in PWC.

  Dat verdien je vervolgens terug met winstuikeringen.

  Echter, toen PWC zich terugtrok van Curacao omdat de accountants er een schandalige puinhoop van gemaakt hadden waren er geen winstuitkeringen meer en was Lasten haar ingelegde kapitaal kwijt. Grant Thornton had geen interesse in een derderangs belastingadviseur als partner (aan de met een vork declarerende Lennart Huijsen had men genoeg) en dus zat Lasten zonder baan en zonder geld.

 2. Nu PWC ook weg is moeten de ratten weer ergens een baantje krijgen.
  En dan zet je een foute dame er neer en 2 nitwits die wel de extra inkomsten kunnen gebruiken.

 3. Benoemd op voordracht van de minister van Financiën, Kenneth Gijsbertha (MAN), hier moeten wij een einde aanmaken.

  Op deze manier krijgen wij nooit de beste man of vrouw op een positie.

  Het gaat allemaal om politieke vrienden, wij weten niet of deze mevrouw het land of Kenneth Gijsbertha gaat dienen. Wat is het verschil? De ene gebeurt in een kantoor de ander in een slaapkamer neem ik aan.

 4. Einde van dit decennium.

  Steve Vanenburg, Lennart Huyser en Zulaika Lasten komen aan in de hemel, en dienen daar meteen een bezwaarschrift in bij Petrus omdat ze vinden dat ze veel te jong naar hun Schepper (die door hen hiervoor meteen gepresenteerd wordt met een rekening waarvan de heilige maagd Maria ongesteld wordt) zijn gehaald.

  Het bezwaarschrift wordt ontvankelijk verklaard en met behulp van Judas (ervaringsdeskundige op het gebied van consultancy en patroonheilige van de belastingadviseur) komt Petrus tot de uitspraak dat het beroep wordt afgwezen omdat uit een analyse van door Vanenburg, Huyser en Lasten bij PWC aan klanten gedeclareerde uren blijkt dat ze alledrie ruim boven de honderd jaar zijn geworden.

 5. Deze dame was er als partner medeverantwoordelijk voor dat PWC haar naam van het kantoor aan het Julianaplein weghaalde omdat het er een onbeschrijflijke puinhoop was. Al was dat voornamelijk aan de accountantskant, waar Gerald Stacie en Ralph Wieriks er een klerezooi van gemaakt hadden.

  De belastingadvieskant van Zulaika Lasten stond voornamelijk bekend om het uren schrijven met een vork, hun declaraties waren werkelijk waanzinnig (of niet, Lennart Huyser?).

  Maar met haar ervaringen bij PWC past Zulaika Lasten wel bij de Gaming Control Board. Werken bij PWC Curacao was namelijk gaming in het kwadraat, totdat PWC USA hen zei ‘game over’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *