Afgang Brazilië in halve finale tegen Duitsland

voetbal

Afgang Brazilië in halve finale tegen Duitsland

CURAÇAO – Duitsland heeft Brazilië vandaag vernederd in de halve finale van het WK. De Duitse stoomwals haalde met liefst 7-1 uit tegen het gastland en kan zich opmaken voor een eindstrijd tegen Nederland of Argentinië. In Belo Horizonte stond het na een klein halfuur al 5-0.

Dit door goals van Thomas Müller, Miroslav Klose, Toni Kroos (2) en Sami Khedira.

Eerste helft
De Mannschaft overklaste Brazilië in de eerste helft volledig. Müller tikte na tien minuten geheel vrijstaand binnen uit een hoekschop en dat bleek de opmaat voor een dramatische avond voor de Seleção. Na een mooie aanval maakte Klose er in de 23e minuut 2-0 van. Hij kroonde zich daarmee tot WK-topscorer aller tijden met zestien goals.

Kluts kwijt
Brazilië was de kluts daarna helemaal kwijt. In een tijdsbestek van vijf minuten liep Duitsland hard uit. In de 24e minuut schoot Kroos van afstand raak en kort daarna was de middenvelder nog een keer trefzeker. Khedira maakte er in de 29e minuut 5-0 van.

Excuus
Als excuus kon coach Luiz Felipe Scolari het gemis van de geschorste aanvoerder Thiago Silva en sterspeler Neymar, die geblesseerd is, aandragen. Bonfim Dante en Bernard waren hun vervangers.

Tweede helft
Brazilië hoopte in eigen land voor het eerst sinds 2002 de wereldtitel te veroveren, maar de tweede helft ging al nergens meer over. De Brazilianen probeerden er het beste van te maken, maar Manuel Neuer hield zijn doel met enkele verdienstelijke reddingen schoon.

Oscar
Via Müller en een schitterende uithaal van André Schürrle werd het leed zelfs nog verergerd. Pas kort voor tijd deed Oscar toch nog iets terug.

Finale
Duitsland won het WK voor het laatst in 1996. De laatste drie eindrondes haalden de Duitsers telkens de laatste vier, maar zagen de titel telkens naar een ander land gaan. Oranje en Argentinië maken morgen vanaf 16.00 uur Curaçaose tijd uit wie in de finale de tegenstander wordt van Duitsland.

© Novum

Bron: Versgeperst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *