Afsluiting schooljaar Leesotheek

Fundashon Stimulá Lesamentu-leesotheek

Afsluiting schooljaar Leesotheek

WILLEMSTAD — Fundashon Stimulá Lesamentu organiseerde zaterdag een presentatie van de kinderen die de leesotheek bezoeken.

Gedurende het jaar stimuleren ze bij de leesotheek de leesvaardigheid van kinderen van Mundu Nobo en omgeving. Het is algemeen bekend dat er op Curaçao geen leescultuur is en niet alle kinderen graag lezen, aldus de stichting.

“Het is daarom belangrijk dat het lezen gestimuleerd wordt en daarom bevordert Fundashon pa Stimula Lesamentu positieve leeservaringen.”

De kinderen krijgen ook andere lessen, zoals computerlessen en creatieve artistieke vorming. Scholen signaleren ook dat deze kinderen positieve schoolresultaten behalen dankzij de leesotheek. Deze activiteiten worden mogelijk gemaakt door de Samenwerkende Fondsen.

Tijdens de avond presenteerden de kinderen vol enthousiasme hun poëzie, dans en muziektalenten aan hun ouders. En natuurlijk ontbrak het voorlezen ook niet.

“Het was een zeer geslaagde avond met stralende kinderen en trotse ouders. Met deze activiteit wil Fundashon Stimulá Lesamentu de betrokkenheid van ouders stimuleren en familiebanden versterken. Op deze manier laten ze de kinderen ook steeds meer realiseren dat al hun talenten waardevol zijn.”

De avond was mogelijk gemaakt dankzij de donatie van Stichting Johannes Bosco. De wens van Fundashon Stimulá Lesamentu is dat meer kinderen uit andere wijken ook de mogelijkheid krijgen.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *